szépségkirálynő választás szépségkirálynő Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikából jöttem, mesterségem címere katona és IT szakember. Így mutatkozna be USA új szépségkirálynője, a 26 éves Deshauna Barber.

Úgy tűnik, a szépségkirálynő fogalma ma már egészen más jelent, mint néhány évvel ezelőtt: az Egyesült Államok frissen megválasztott legszebb lánya, Miss Columbia ugyanis nem a szépségiparban, vagy valamilyen általában nőiesnek gondolt szakmában tevékenykedik, épp ellenkezőleg: a virginiai egyetemen diplomázott, tagja az amerikai hadsereg tartalékosainak, közben pedig IT-sként dolgozik a Kereskedelmi Minisztériumnál.

Forrás: Instagram / missdcusa

Valószínűleg a szépségén kívül az is hozzájárult Barber sikeréhez, hogy a szavazás előtt egy interjúban kiemelte, hogy a hadseregben nem lehet akadály, ha valaki nőnek született - számolt be a Washington Post.

Forrás: Instagram / missdcusa

„Nem csak azt mondhatom el magamról, hogy a Miss USA-versenyben egy másik lánynak sincs olyan háttere, mint nekem, hanem azt is, hogy ugyanez igaz a hadseregben is. Mindkét oldalon élnek a sztereotípiák, amiket már azzal megtörök, hogy egyáltalán részt veszek ezen a versenyen" – mondta Barber.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.