Négyunokás nagymama lett Zsurzs Kati. A színésznő boldogsága határtalan, mert három fiú után kislány érkezett a családba. A kis Panka jú­nius 3-án született, és világra jöttét büszke nagyija pont úgy ünnepli meg, ahogy a többi gyerkőcét.

Hét évvel ezelőtt az első unoka, Marci egy Kati által készített gyönyörű, foltvarrással készült képet kapott ajándékba, amire a nagymama ráhímezte a nevét. Aztán ahogy sorban érkeztek a srácok - hat éve Samu, majd két és fél éve Benedek -, úgy szaporodtak a vásznon a nevek - írja a Bors.

Fotó: MTI/Zih Zsolt

"Most Panka nevét is ráhímzem a képre" - mondta a lapnak a színésznő, akinek két lánya van, és egyelőre csak a nagyobbik - ahogy ő fogalmaz - "termeli az unokákat". "Nálunk először csak lányok születtek, így fantasztikus volt, hogy fiúk érkeztek. Nekem meg is kellett tanulnom a nyelvükön, áthangszereltem az agyamat. Most vi­szont drukkoltunk, hogy kislány legyen a baba. Panka gyönyörű kislány.

A színésznő csodásan érzi magát a nagyszülőszerepben, de nem titkolja, komoly lelki konfliktust okoz számára, hogy a munka miatt nem tud annyi időt tölteni a gyerekekkel, amennyit szeretne. Munkájára ugyanis sok helyen számítanak. A Játékszín művészeként még nyáron is láthatjuk egy-egy darabban, miközben tanít, szinkronizál és a következő hónapokban két filmet is forgat.

"Az egyik szemem sír, a másik nevet, vagy nincs semmilyen munka vagy egyszerre jön minden feladat. Nincs két egyforma napom, folyamatosan "logisztikázunk" a családban, ki mit csináljon - árulta el. "Amint azonban van egy kis időm, rohanok az unokákhoz."