Egy jó film nézése közben csak ritkán jut idő a díszletre, azaz a jelenetek színhelyére is odafigyelni, pedig egy-egy jól kitalált enteriőrből megannyi inspirációt lehet meríteni. A következőkben olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyekben nagy hangsúlyt kapott a konyha - bátran elleshetsz egy-két lakberendezési trükköt belőlük!

Az örömapa

Ebben az 1991-es filmben Diane Keaton mint Nina Banks és Steve Martin mint George Banks a lányuk esküvőjére készül. A család egy hagyományos gyarmati otthonban él, a konyha pedig country stílusban van berendezve, amely a családi beszélgetések legfőbb színhelye. A helyiség középpontjában egy óriási családi asztal áll, de vannak vitrines szekrények, sőt még egy hentesblokk is.

Az örömapaForrás: Touchstone Pictures

Julie & Julia

Julie Powell bestseller regényéből készült filmben a főzésé, no meg a konyháé a főszerep. A hangulatos, 1960-as éveket idéző berendezést a falisütő és mixer, valamint a kékes-zöld falfesték teszi igazán egyedivé.

Julie & Julia, Amy Adams és Meryl StreepForrás: Columbia Pictures

L'ecsó

Az animációs filmet készítő Pixar stúdió Thomas Keller világhírű séfet bérelte fel tanácsadóként, hogy minél hitelesebben tudják bemutatni Remy, a cuki patkány kalandjait. Így már annyira nem meglepő, hogy a filmbéli Auguste Gusteau éttermének berendezése és megjelenése a hagyományos francia konyhák tökéletes mása. 

L'ecsóForrás: Disney Enterprises, Inc. and Pixar Animation Studios

A segítség

Ebben az Oscar-díjra jelölt filmben az izgalmas retrodizájnra helyezték a hangsúlyt. Az Emma Stone által alakított szereplő Mississippiben található szülőháza egy 1950-es évek stílusában épült tipikus déli farmház. Ennek megfelelően a farm enteriőrje, így a konyhája is az 50-es évek Amerikáját idézi.

A segítségForrás: DreamWorks II Distribution Co.