fashion week első benyomás vélemény benyomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első benyomás fontosabb, mint gondolnánk, nemrég pedig egy kutatásból az is kiderült, mit néznek meg rajtunk elsőként a férfiak. 

Ne ítélj elsőre - tudjuk jól, hogy sokszor az első benyomás bizony csalóka lehet. Ennek ellenére, ha megismerünk valakit, azonnal kialakul bennünk egy kép a személyről. Nemrég a Fashion Journalkészített egy interjút az egyik ausztrál divatmagazin alapítójával, Lauren Di Bartolo-val, aki emondta:

mindössze három és fél másodpercünk van arra, hogy jó első benyomást alakítsunk ki valakiben.

Ezt pedig beszéddel, viselkedéssel még nehéz elérni, így a ruha marad az egyetlen olyan dolog, amit segítségül hívhatunk.

Forrás: Dreamstime

Ezt egyébként nem csak Lauren igazolja: az ismert kutató, Katen J. Pine is készített tanulmánykat az első benyomással kapcsolatban, és arra a következtetésre jutott, hogy a férfiak nem a mellet vagy a feneket, hanem igenis a ruhát nézik meg először, és ez után pedig az arc követkzik.

Ha mindez így van, elég csak egy jó randiszett és egy szépen sminkelt arcocska? A szakértők szerint igen! Mi mindenesetre korábban itt már megmutattuk, hogyan érdemes felöltözni egy randira, itt pedig sminktippeket adtunk a nagy találkozáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.