Éjszakai túra, hófödte táj: barangolj az Alpok legszebb vidékein!

Forrás: Thinkstock -
Ausztria2016 Insbruck Innsbruck kirándulás túra Zillertal Alpok tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyarok körében Ausztria az egyik legnépszerűbb utazási célpont. Ez nem is csoda, nincsen messze, néhány napra is érdemes átruccanni, ilyenkor télen pedig a települései képeslapra kívánkozó látványt nyújtanak. Az alpesi falucskák és a táj tisztasága egyszerűen lenyűgöző, a túraútvonalai pedig lélegzetelállítóak. 

Az osztrák Alpok fővárosa, Innsbruck

Mesébe illő természeti környezetben, több ezer méter magas hegycsúcsok ölelésében fekszik Tirol központja, Innsbruck, amelyet az Inn folyó szel át. A város a síelők egyik fő célpontja, de nem csak ezért, hanem, ha szeretsz kirándulni is feltélenül érdemes idelátogatnod.

Innsbruck Forrás: Thinkstock

A történelmi, épített környezet és természet csodái itt olyan harmóniában vannak, hogy hosszú napok alatt sem telsz be a rengeteg szépséggel.

Innsbruck óvárosa valódi kis ékszerdoboz, az innsbrucki Hofburg pedig a a bécsi Hofburg és a schönbrunni kastély után Ausztria harmadik legfontosabb császári palotája. Ha gyerekekkel veszed a nyakadba a környéket, kihagyhatatlan élményt jelenthet

a 700 méter magasan fekvő innsbrucki Alpenzoo

, amely Európa legmagasabban fekvő állatparkja, ahol150 állatfaj 2000 egyedét láthatod.

A Life.hu tippje

Évszaktól függetlenül feltétlenül látogass el Natterer-tó környékére, amely nyáron a vízisportok központja, télen pedig a síelők és szánkózók paradicsoma.

Silvretta Montafon, ahonnan fáklyás éjszakai túrára indulhatsz

A Silvretta Montafon Vorarlberg legsportosabb síterepe, ahonnan elindulva vezetővel éjszakai fáklyás kirándulásra is lehetőséged van. Ha egyszer kipróbálod, biztosan örök élményt nyújt majd, és visszatérsz még oda. A túraútvonalat Manfred Sprung síoktató és hegyi vezető segítsével járhatod végig, aki így vélekedik:

Emiatt a túrázók között mindig vannak páran, akiknek idő kell ahhoz, hogy a fejükben folyamatosan zakatoló gondolatok végre elhalkuljanak. Ebben az elmélyült, tökéletesen a jelenben lévő állapotban az éjszakai túra valóságos csoda!"

Montafon Forrás: Thinkstock

A fáklyás túra St. Gallenkirch-ben a pálya zárása után indul, ahonnan a Valisera felvonó az 1680 méteres magasságba emelkedik. Időpontok: minden kedden (2016. december 27. - 2017. március 21. között), megfelelő hó- és időjárási viszonyoknál. Ha szívesen belevágnál egy ilyen lélegzetelállító kalandba, még több látnivalóról és információkat itt olvashatsz.

Dús erdők és látványos vízesések vidéke: Zillertal

Az osztrák Alpok egyik legszebb régiója kétségkívül, Zillertal. A tengerszint felett 999 méterrel, Mayrhofentől pár kilométernyire található Ginzling a téli hónapokban, behavazva mutatja talán a legszebb arcát.

Itt kezdődik a Schlegeis Alpenstraße, a 13,3 km hosszú alpesi út, amely több kőalagút, dús erdők és látványos vízesések mellett vezet 1800 méter magasba, a Schlegeis-Stauseehez.

Zillertal Forrás: Thinkstock

Ha már itt jársz, semmiképpen ki ne hagyd a Ginzling szélén kezdődő Zillertal Alpok Natúrparkot sem.

Ha síelni is szeretnél, jó helyen jársz

A Zillertal Arena az egyik legnagyobb összefüggő sípályarendszer a tiroli Ziller völgyben, és egyike Ausztria legnagyobb és legmodernebb síparadicsomának.

Hüttschlag, a mini csoda

Sokan úgy vélik, a tengerszint felett 1300 méterrel fekvő Hüttschlag egyik legszebb hegyi falu Ausztriában és 1991 óta része a Hohe Tauern Nemzeti Parknak, így remek túraútvonalakat és egyedülálló élményeket tartogat a természet szerelmeseinek.

Külön érdekessége,

hogy lakosainak száma 897 fő, népsűrűsége pedig 9,2 fő/km².

Hüttschlag Forrás: salzburger-bergadvent.at

Támogatott tartalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.