fashion week Oscar de la Renta születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 20. század egyik meghatározó divattervezője volt Oscar de la Renta, aki a lehető legnagyobb mértékben tisztelte a nőket és a nőiességet. Nem csoda, hogy indulásakor a kor legnagyobb divatikonja, Jackie Kennedy is az ő kreációi között válogatott, az egyik utolsó megrendelése pedig Amal Clooney menyasszonyi ruhája volt.

Ő mondta:

,,A divat nem más, mint divatos darabok viselése. A stílus inkább arról szól, hogy kifejezd önmagad."

,,Engem minden szezonban a nők inspirálnak" Forrás: AFP/Pierre Guillaud

"Ez a divat legizgalmasabb időszaka. A nők sorsa a saját kezükben van, a fogyasztók egyre intelligensebbek, nekem pedig napról napra jobbnak kell lennem."

"Számomra a legbecsülendőbb női tulajdonságok a bizalom és a kedvesség."

"Nagyon nyugtalan ember vagyok. Mindig csinálnom kell valamit, a kreatív folyamatok soha nem állnak le."

"Divattervezőként az a feladatom, hogy a nők úgy érezzék: a legjobb formájukat hozzák."

Élete:

A dominikai származású divattervező 1932. július 22-én született, gyerekkorát 7 lánytestvére között töltötte. Szülőföldje nagyban befolyásolta tervezőként is: stílusában kitűntek a színes, egzotikus darabok. Tizennyolc évesen Spanyolországba ment, ahol Madridban tanult művészeteket, de hamar rájött, hogy az igazi szenvedélye a divattervezés. Nem is csoda, hogy már az első nagy felkérése nagyot szólt. Az Egyesült Államok spanyol nagykövetének feleségét elbűvölték a vázlatai, így megkérte, hogy lányának készítsen egy ruhát. A lány és a ruha végül a Life magazin 1956. július 9-i számában kötött ki, ami hatalmas sikernek számított.

Az Egyesült Államok spanyol nagykövetének feleségét elbűvölték a vázlatai, így megkérte, hogy lányának készítsen egy ruhát, a lány és a ruha pedig a Life magazin 1956 július 9-i számában kötött ki Forrás: LIFE, AFP

Ezután el is szegődött a leghíresebb spanyol tervező, Cristóbal Balenciaga mellé tanulni, ahol viszont kezdetben tűket szedegetett a földről, ahogy későbbi visszaemlékezésében beszámolt erről az időszakról. Persze itt is bizonyítani tudott, így Párizsba érkezésekor már a Lanvin márkától kapott megbízást. Itt is rengeteget tanult, közben a stílusa is egyre kifinomultabbá vált.

A következő lépés már New York volt, ahol Elizabeth Arden tervezője lett. A saját márkáját 1965-ben alapította, és igen hamar a világsztárok egyik kedvenc tervezője lett, sőt a first ladyk is imádták, többek között Jackie Kennedy és Michelle Williams is. Oscar de la Renta a klasszikus és elegáns ruhakölteményeibe a színekkel, a virágmintákkal csempészett egy kis játékosságot. Egyik utolsó, leghíresebb alkotása Amal Clooney menyasszonyi ruhája volt. A tervező 82 éves korában, 2014-ben hunyt el.

A legszőrösebb celeblábak - Fotók!http://www.life.hu/trend/20170718-a-legszorosebb-celeblabak-hollywoodbol.htmlÁltalában azt gondoljuk, hogy Hollywoodban mindenki a legjobb formájában akar tündökölni, pedig ez nincs mindig így. A következőkben a legszőrösebb celeblábak kerülnek terítékre. TrendOrigoA legsokkolóbb szemöldöktrendekhttp://www.life.hu/trend/20170613-a-legdurvabb-szemoldoktrendek.htmlNem is hinnéd, mi mindent lehet csinálni egy szemöldökkel. Az emberi kreativitás és persze az őrültség viszont nem ismer határokat, így a lehető legfurcsább szemöldöktrendek láttak már napvilágot. Mutatjuk is őket! Trend--Sokkoló ruhadarabok csakis elvetemült divatőrülteknekhttp://www.life.hu/trend/20170613-sokkolo-ruhadarabok-csakis-divatorulteknek.htmlEbben az esetben nem a művészi igénnyel készített haute couture ruhakölteményekről van szó, amiket nem is utcai viseletre terveznek, hanem pontosan olyan street style ruhadarabokról, amelyek a fiatalok egyik kedvenc online üzletében elérhetők, és bárki által megrendelhetőek. Trend--Átverés az agyonreklámozott push up melltartó? http://www.life.hu/trend/20170621-atveres-az-agyonreklamozott-push-up-melltarto.htmlAz elmúlt hónapokban számtalan alkalommal találkoztunk a közösségi média hirdetésein keresztül egy speciális push up melltartóval, ami a hátul kivágott ruhákhoz is tökéletes dekoltázst biztosít. Legalábbis ezzel adják el. Nézzük, mi az igazság. Trend--A legvagányabb nyári holmik, amik nélkül el se indulj a strandrahttp://www.life.hu/trend/20170614-a-legvaganyabb-nyari-holmik-amik-nelkul-el-se-indulj-a-strandra.htmlPersze egy szál bikiniben is lemehetsz a Balcsiba csobbanni, de néha jó rákészülni erre az élményre is: akár egy körömlakkozással, akár azzal, hogy bepakolsz néhány szuper játékot, amivel a vízben, vagy a kellemesen hűs árnyékban elszórakozhattok. Trend--A természetesség és az unikornisosság találkozik Dallos Bogi stílusában - Interjú!http://www.life.hu/trend/20170622-dallos-bogi-enekesno-stilusarol-meselt-nekunk.htmlA fiatal zenésznemzedéknek stílusban is különc tagja Dallos Bogi, akinek nemcsak a hangja, a megjelenése is elbűvölő. Ami az öltözködést illeti, a saját bevallása szerint a természetesség és az unikornisosság keveredik benne. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.