Ha valaki követi Zimány Linda Instagram-oldalát, már gyaníthatta, hogy a sok edzőtermi, és egyre több kockahasas fotó bizony nem véletlen. Kiderült, Linda a hétvégi Fitparádén fitneszmodellként fogja megmérettetni magát. Hogy miért vállalta a versenyt és mennyire volt kemény a felkészülési időszak - erről mesélt nekünk.

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy fitneszmodellként szeretnél színpadra állni?

Két éve kezdtem el a felkészítőmmel, Németh Eszterrel komolyabban edzeni. Fél évvel ezelôtt az ő ráhatására, de közösen döntöttük el, hogy elindulok az október 15-i Fitparadén, a Fitmodel World kategóriában. Féltem tőle, és a mai napig izgulok, hogy fog sikerülni, hiszen számomra ez egy teljesen új dolog, de 100%-osan beletettem magam, és mindent megtettem annak érdekében, hogy a legjobb formámat hozhassam a színpadon vasárnap. Ha a későbbiekben pedig ezzel motiválhatok, az egészséges életmódra ösztönözhetek másokat is, akkor nagyon boldog leszek.

Zimány Linda fitneszmodellként debütál a hétvégi FitparádénForrás: Zimány Linda

Nagyon kemény volt a felkészülés?

Életem egyik legnehezebb és egyben legkeményebb időszaka volt ez a tíz hét: fizikailag és lelkileg is megterhelő. A végletekig alázatos vagyok a fitnesz sportág felé. Komoly önmegtartóztatás és küzdés van mögöttem, de egyáltalán nem bánom, hiszen hatalmas próbatétel volt saját magam számára, és szeretem feszegetni a határaimat.

A diéta vagy az edzés volt nagyobb kihívás?

A diéta. Habár eddig is odafigyeltem arra, mit eszem és a sport mindig is elengedhetetlen része volt az életemnek, ez a felkészülési időszak teljesen más volt minden szempontból. A versenyfelkészülésnél nem férnek bele csalónapok, sem lebetegedés, sem fáradtság. Kőkemenyen oda kell tenni magad mindennap, megenni azt a sótlan tilápiát a hámozott uborkával századszorra is. Aztán persze az utolsókig küzdeni kell az edzőteremben, akkor is ha teljesen kimerült és enervált vagy. Nagyon tisztelem a profi fitnesz versenyzőket, mert nagyon kemény ez a sport.

Forrás: Vojcehovszki Richard/Bernice Fashion

Voltak mélypontok? Hogyan lendültél túl rajtuk?Igen, én azért ennél a nagyon önmegtartóztató életnél azért hedonistább lélek vagyok. (nevet) Voltak komolyabb mélypontok, de az edzőm, Németh Eszter ezeken mindig átsegített és hihetetlenül tudott motiválni. Aztán amikor belenéztem a tükörbe, és napról napra egyre jobban láttam a változást a testemen, az mindig adott újabb energiát, hogy menjek tovább az úton és a végsőkig csináljam.

Milyen eredményt vársz magadtól a hétvégi Fitparádén?

Azt gondolom, magamnak bebizonyítottam, hogy végig tudom csinálni az álomalakomért folytatott küzdelmet, ez régi titkos vágyam volt, és amint említettem, ha ezzel másoknak is adhatok motivációt, akkor nagyon boldog leszek. Minden tőlem és a testemtől telhetőt beletettem ebbe a tíz hetes felkészülésbe, illetve az edzéseket az elmúlt két évben is becsülettel csináltam, innentől csak reménykedni tudok, hogy a küzdelmem és az elért eredményem a zsűri tetszését is elnyeri.

Forrás: Zimány Linda

Ezentúl rendszeresen fogsz hasonló versenyeken indulni?Egyszer szerettem volna magam kipróbálni és nem tervezem a jövőben, de soha ne mondd, hogy soha! (nevet)

Hétvégén Fitparádé

A Tímea Majorova nevével fémjelzett verseny Közép-Európa egyik legnívósabb fitneszeseménye, amelynek az eddigi győztesei rendre világbajnokok lettek a Fitparade Fitmodel World-győzelmet követően.

A Fitparádé szombatja az erő fesztiválja, a vasárnapi programok pedig a szépség köré csoportosulnak. A családdal érkezőknek vasárnap gyerekzónát nyitnak a Mom Sport kertjében, ahol egésznapos sport, aktív és szórakoztató programokkal várják a legkisebbeket is.