2016 decemberében mindenki arról beszélt, hogy Irina Shayk várandósan lépett kifutóra. A Victoria's Secret modell esete azonban nem egyedi. Íme, 10 alkalom, amikor terhes modelleket láthattunk a kifutón. 

  • Jourdan Dunn 2010-ben Jean-Paul Gaultier kifutóján egy kifejezetten neki tervezett, modern ősanya szerelésben volt látható, pontosan két hónappal a szülés előtt.
  • Miranda Kerr, aki éppen Evan Spiegeltől várja első gyermekét, 2010-ben Orlando Bloommal közös gyermekét hordta a szíve alatt. A Balenciaga bemutatóján 5 hónapos terhesen lépett kifutóra, az egyenes szabású kabátban azonban nem szembetűnő áldott állapota.
Jourdan Dunn (balra), Miranda Kerr (jobbra)Forrás: Getty Images
  • A 2011-es Victoria's Secret bemutatón két modell is kismamaként mutatta be a szexi fehérneműket. Alessandra Ambrosio négy hónapos terhesen és 13 kilós szárnyakkal lépett kifutóra. Lily Aldridge a harmadik hónapban járt, ennek ellenére nagyon eltakarták a pocakját.
Lily Aldridge (balra), Alessandra Ambrosio (jobbra)Forrás: Getty Images
  • A Chanelnél a 2014-es őszi kollekció bemutatóján lépett kifutóra egy kismama: Ashleigh Good a hetedik hónapban volt, amikor magára ölthette ezt a minden ízében Chanel műalkotást.
  • A Dolce & Gabbana kifutóján másfél hónappal a szülés előtt még kifutóra lépett Bianca Balti, aki ekkor második gyermekével volt várandós.
Ashleigh Good (balra),  Bianca Balti (jobbra)Forrás: Getty Images
  • A második trimeszter elején járt Emma Ward, amikor David Jones divatbemutatóján modellkedett. Bő szabású ruhákat mutatott be, mégis látszott, hogy áldott állapotban van.
  • A legutóbbi híres kismama modell Irina Shayk volt, aki a 2016-os Victoria's Secret show-n tudatta a világgal: gyermeket vár. Bradley Cooperrel közös gyermekük három hónap múlva született meg. Ahogy Alessandra Ambrosio és Lily Aldridge esetében is, a növekvő pocakot, habár nem túlzottan, de eltakarták. 
Emma Ward (balra), Irina Shayk (jobbra)Forrás: Getty Images
  • A feltörekvő divattervező páros Ekhaus Latta az idei New York-i divathéten küldte kifutóra egy művész ismerősét, a várandós Maia Ruth Lee-t, aki a kilencedik hónapban járt. A művésznő egy pocaknál kigombolt, hosszú kardigánt viselt.
  • Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy rangos eseménysorozaton helyet kapjon egy kifejezetten kismamás rendezvény. Egyedül a 2014-es New York-i Lingerie Week volt kivétel, ahol a kismamáknak fehérneműket gyártó You! nevű brand tartott divatbemutatót.
Így néztek ki a szupermodellek, amikor először léptek kifutóraForrás: Getty Images
Így néztek ki a szupermodellek, amikor először léptek kifutóra
A leghíresebb topmodellek is egy első fotózással és egy első kifutós szerepléssel kezdték a pályát. Az első híres manökenekről, a kilencvenes évek szupermodelljeiről, a kétezres és az elmúlt évek felfedezettjeiről mutatjuk most meg, hogy néztek ki, amikor először lépdeltek végig a kifutón. Nézd meg a fotókat!