Újszülött csecsemőt hagytak az inkubátorban Békéscsabán

Forrás: Thinkstock -
inkubátor csecsemő Békéscsaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újszülött kislányt hagytak egy békéscsabai inkubátorban, úgy tűnik, a baba egészséges és már el is nevezték a gyermekosztály munkatársai.

Kedd délelőtt jelzett a babamentő riasztója Békéscsabán – írja a beol.hu. A portás kiment és látta, hogy az inkubátorban egy babát helyeztek el. A kicsit a gyermekosztály munkatársai azonnal bevitték és megvizsgálták, beadták neki a szükséges védőoltásokat és antibiotikumot. Úgy tűnik, állapota stabil, egészséges, bár a vizsgálatok még jelenleg is zajlanak. Dr. Baji Sándor a lapnak elmondta, a kicsi, akit Réthy Fruzsinának neveztek el, 2900 grammal és 49 centiméterrel született.

Magyarországon a jogszabályoknak megfelelően a szülőknek lehetőségük van arra, hogy büntetlenül inkubátorban helyezzék el gyermeküket. Ha szeretnék névtelenségüket megőrizni, két percük van a kicsit betenni a gépbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.