Tegnap végre kihirdették az Oscar-díj várományosait, és habár számunkra a legjobb hír természetesen a Testről és lélekről jelölése volt, ezúttal a legjobb női főszereplő kategóriában indulók stílusát vesszük górcső alá. Szavazd meg, kinek jár a divat-Oscar!

Sally Hawkins (A víz érintése)

A 41 éves színésznő meglehetősen különc stílusban öltözködik. A legutóbbi vörös szőnyeges eseményen, a SAG-gálán egy színes, merev anyagú, trapéz overált viselt, ami nagyon rossz választás volt. Kíváncsiak lennénk, hogy van-e egyáltalán olyan ember, akinek jól állna ez a ruha. Sok esetben a bozontos haj és a nem megfelelő smink miatt megy félre a színésznő outfitje: ez történt a Golden Globe-on is, ahol jobban is festhetett volna egy kis körítéssel. Legjobban egyébként akkor néz ki, amikor kellően laza stílust hoz: a kötött pulóverrel kombinált színes szoknya például csillagos ötös volt. 

Sally HawkinsForrás: Getty Images

Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában)

Mit is mondhatnánk Frances McDormand stílusáról? A színésznőt nem különösebben foglalkoztatja a ruházkodás, vagy a szépítkezés. A vörös szőnyegen legtöbbször smink nélkül és frizura nélkül jelenik meg. Ami az öltözködést illeti, azt sem különösebben gondolja túl a színésznő. A Velencei filmfesztivál vörös szőnyegére például egy farmer szettet vett fel magastalpú papuccsal. Maximális tisztelettel adózva a művészete előtt meg kell jegyeznünk, hogy lázadóként is lehetne valami stílusosabbat hozni.

Frances McDormandForrás: Getty Images

Margot Robbie (Én, Tonya)

Margot Robbie minden szerepével újra és újra bebizonyítja, hogy sokkal több egy szép, szőke, modellalkatú nőnél. Ahogy tehetsége megmutatkozik a filmvásznon, úgy stílusérzéke a vörös szőnyegen nyer bizonyítást. Plusz pont jár neki, amiért mer néha kísérletezni, és nem biztonsági játékos. 

Margot RobbieForrás: Getty Images

Saoirse Ronan (Lady Bird)

Hihetetlen, hogy már harmadszor jelölik Oscarra a még mindig nagyon fiatal, 24 éves színésznőt. Tehetségéért inkább, stílusáért kevésbé rajongunk. Még talán amikor klasszikus estélyi ruhákról van szó, jobban választ a színésznő, de az összhatás valahogy akkor sem lesz az igazi. A legutóbbi vörös szőnyeges eseményen, a SAG-díjátadón viselt púderszínű, elől megkötős, furcsán felvarrt ezüst szalaggal díszített ruhája sem volt nyerő. 

Saoirse RonanForrás: Getty Images

Meryl Streep (A Pentagon titkai)

Szinte alig van olyan év, hogy Meryl Streep ne lenne a jelöltek között, ő bizony egy külön kategória, napjaink egyik legnagyobb színésznője. A vörös szőnyegen szeret feketét viselni, és gyakran választ nadrágos megoldást, de kísérletezni sem fél, amivel olykor-olykor mellélő, de legtöbbször nagyon is beletrafál. Ő az az ember, akit mindenki úgy szeret, ahogyan van!

Meryl StreepForrás: Getty Images
Hollywoodi sztárok, akik másként gondolkodnak az öregedésről

A 21. században, amikor a 40 az új 30, és az 50 az új 40, minden arról szól, hogyan őrizhetjük meg a fiatalságunkat. Az állandó figyelem középpontjában álló hírességek még inkább úgy érzik, hogy 50 felett is 20-nak kell kinézniük, ami általában tragikusan szétplasztikázott külsőhöz vezet. Szerencsére Hollywoodban is akad néhány kivétel, aki máshogy gondolkodik erről. Íme, a méltóságteljes öregedés hívei!