Nagyon színes és izgalmas volt a 90. Oscar-gála. Voltak, akik kifinomult eleganciával adóztak a neves rendezvény előtt, de voltak jó páran, akik kissé közönségesre vették a figurát. Nézzük meg közelebbről a legjobban és a legrosszabbul sikerült sminkeket!

A legszebb sminkek  

  • Emily Blunt

Tökéletes ruhaválasztása, elegánsan visszafogott frizurája, és harmonikus sminkje fenséges látványt nyújtott a vörös szőnyegen. A lágy alapozás és a rózsás árnyalatú krémpirosítóval élénkített orcái üdítő látványt nyújtottak. Szemöldökének színét harmonikusan hajszínéhez igazította, amit szépen kifésült, így természetes lett a kinézete. Szemfestéséhez bézs és a mauve árnyalatú színeket használt, amelyek friss tekintetet eredményeztek. A mélyítővonalon finoman érzékelt halvány rózsa és a szofisztikált, fekete tusvonal kiemelte, a fekete szempillaspirál megkoronázta szemét. Ajkának üdeségéhez hamvas rózsa árnyalatú, matt ajakrúzst választott, ami keretbe foglalta gyönyörű megjelenését.

Emily BluntForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Frazer Harrison
  • Zendaya

A legszebb füstös szem az Oscar-gálán, továbbá a legszebb alapozás és arckontúrozás, amit a vörös szőnyeg látott. Szemöldöke szépen megformázott és finoman hangsúlyozott volt. Szemfestése kontúrmentes, gyönyörű satír munka. A leheletnyi arany, a bronz és a hideg barna kombó egy pici feketével megbolondítva fenséges harmóniát teremtett. A természetes magasfényű ajakfény pedig látványos hangsúlyozta ki érzéki ajkát.

ZendayaForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Frazer Harrison
  • Emma Stone

Ruhájától eltekintve nagyon dögösen festett a gálán. Fashionista, kifinomult sminkjével trendet csempészet a tradícióba. Egységes szép alapozását a 80-as évekbeli arcpirosítással tette egyedivé. A monokróm trendet alkalmazta, aminek a lényege, hogy a rózsás arcpír megjelent a szemhéjon és összemosva folytatódott az arccsonton. Szemét egy finom, mélykék tusvonallal, illetve természetes hatású fekete szempillaspirállal koronázta meg. Ajkát lágy mályvás rózsás fényes ajakrúzzsal hangsúlyozta. Üdítő látvány volt.

Emma StoneForrás: FilmMagic/2018 Jeff Kravitz/Jeff Kravitz

A legrosszabb sminkek

  • Sandra Bullock

Hosszú idő után most végre mesésen nézett ki. Pazar ruhakölteményével, frizurájával picit Chert idézte meg a 70-es évekből. Az alapozása, az arcpír, és a szemfestése is tökéletesen sikerült, amivel elrontotta megjelenését, az a szemöldök. Túl kemény, boszorkányos lett az éles fekete szemceruzától, meg attól, hogy a szemöldökszálakat felfelé fésülte. Az aszimmetrikus ajakfestése e mellett nem is olyan feltűnő, mert egy természetes árnyalatú ajakrúzst használt.

Sandra BullockForrás: FilmMagic/2018 Jeff Kravitz/Jeff Kravitz
  • Blanca Blanco

Közönséges ruhájával hívta fel magára a figyelmet, de szembetűnővé vált a foltos alapozása, a túltolt, rossz arckontúrozása is, amit csak fokozott az éles barna ajakkontúr. Talán legközelebb sikerül...

Blanca BlancoForrás: NORTHFOTO/The Mega Agency/Jaxon / Mega
  • Gal Gadot

A gyönyörű színésznő fenséges ruhakölteményben jelent meg a gálán, tökéletes alakja így még szembetűnőbb volt. Sminkje szinte kifogásolhatatlan: tökéletes szemöldökformázás, természetes szemhangsúly, cicásan kifelé fésült szempillák, érzékien szenvedélyes ajkak. Viszont a legnagyobb hibát mégis bezsebelte, az arcszíne ugyanis nagyon elüt a dekoltázsától. Az alapozó ezúttal is szedte áldozatait.

Gal GadotForrás: WireImage/2018 Steve Granitz/Steve Granitz