A beton rengeteg lehetőséget rejt: interjú Holló Henivel a cement.projekt tervezőjével

Forrás: Holló Heni -
interjú cement beton lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Holló Heni másfél évvel ezelőtt indította el cement.projekt nevű márkáját. Mindig is szeretett különböző kézműves technikákkal kísérletezni, majd egy névnapi ajándék kapcsán talált rá a betonra, aminek izgalmas lehetőségei magával ragadták. 
  • Mikor és milyen indíttatásból indítottad el a márkát?

2016 nyarán indítottam útjára a cement.projekt nevű márkát. Gyerekkorom óta fontos része az életemnek az alkotás, így szerettem volna valami olyan dologgal foglalkozni, valami olyan dolgot létrehozni, ami a kreativitásról, az alkotásról szól, és ami igazán én vagyok, amit teljesen a magaménak tudhatok.

Holló Heni munkái: lakberendezési tárgyak betonból. Forrás: Holló Heni
  • Miért pont a beton?

Ezen év tavaszán, egy névnapi ajándékhoz használtam először betont, és teljesen beleszerettem ebbe az anyagba. Tetszett, hogy rengeteg lehetőséget rejt magában, és csak a kreativitáson múlik, hogy mit hozunk ki belőle.

  • Mi mindent lehet betonból elkészíteni?

Szinte bármit: a skála az ékszerektől a bútorokig terjed.

Akár bútorokhoz is használhatunk betont. Forrás: Holló Heni
  • Mi volt eddig a legkülönlegesebb projekted?

A betonbevonatos bútorokat nagyon szeretem, szerintem igazán egyedi végeredményt kaphatunk ezzel a technikával. De jelenleg is számos igazán izgalmas projektben veszek részt, például egy bútorajtókkal, lapszabászattal, konyhafrontokkal foglalkozó cégnek készítek különböző betonbevonatos konyhai front mintákat, amik március végétől lesznek megtekinthetőek és rendelhetőek a cég bemutatótermében, illetve a honlapjukon.

  • Milyen stílust képviselnek a betonból készült lakberendezési tárgyak?

Az több mindentől függ, például a színüktől. Egy anyagában színezett betontárgyat szinte bármilyen térbe be lehet illeszteni, míg egy szürke betontárgy inkább egy minimál stílusú vagy indusztriális környezetben mutat igazán jól.

Betonbevonatos szekrény és a DIY doboz, amit ti is megrendelhettek. Forrás: Holló Heni
  • Már esküvői dekorációként is gondolkodhatunk betonban.

Így van, a nagy napot is különlegessé, és egyedivé tehetik a betonelemek. Az esküvői trendek is folyamatosan változnak, és van most egy olyan vonal, amibe kiválóan beemelhetők a betonból készült esküvői dekorációk, illetve köszönőajándékok.

  • Blogod is van, ahol nemcsak a márkáról írsz, hanem például recepteket is közölsz.

A fő célom a bloggal az, hogy megmutassam, mennyire könnyen beilleszthetjük az életünkbe, lakásunkba ezt a csodás anyagot. Mivel imádok sütni, ezért egyértelmű volt, hogy ebben a témában is írjak a blogra, és megosszam a saját bevált receptjeimet.

Esküvőkön is van helye a beton dekorációknak. Forrás: Holló Heni
  • Egyre többen vannak, akik a kézműveskedésben, az alkotásban keresik a kikapcsolódást. Neked is egyre több workshopod indul. Miket lehet veled együtt alkotni?

Sajnos eddig jóval kevesebb workshopot tudtam tartani, mint amennyit szerettem volna, mert nagyon sokszor már nem marad időm a szervezésre. Eddig készítettünk workshopokon minikerteket, amikhez beton mécsestartókat festettünk, rendhagyó adventi koszorúkat és ajtókopogtatókat is.

  • Legújabb projekted a DIY doboz. Ezt kiknek ajánlod?

Igazából mindenkinek ajánlom, akik szeretnének egy kis alkotást, kreativitást vinni a mindennapjaikba.

Készíts álomfogót a hálószobábahttp://www.life.hu/otthon/20180227-keszits-otthon-alomfogot.htmlAz álomfogó, vagy ahogy az ojibwa törzs nevezte, álomcsapda az észak-amerikai indiántörzsek által készített kultikus tárgy volt. Azzal a céllal alkották, hogy megvédjék gyermekeiket a rossz álmoktól. OtthonOrigo7 pénztárcabarát ötlet, amivel feldobhatod a gyerekszobát http://www.life.hu/otthon/20180214-penztarcabarat-otletek-amikkel-feldobhatod-a-gyerekszobat.htmlA dekoráció az otthon szíve és lelke. Ezek a tárgyak tükrözik az ottélők egyéniségét, azért vannak ott, mert pozitív érzelmek kötődnek hozzájuk, lehetnek akár igazán személyesek is. A gyerekszobában a dekoráció különösen fontos, hiszen jót tesz a fejlődő agynak, ha sokféle forma és szín veszi körül, és természetesen az első családi emlékek is szívmelengető dekorelemmé válhatnak. Otthon--Transzferálás üvegre, avagy matricakészítés házilaghttp://www.life.hu/otthon/20180206-matricakeszites-hazilag-transzferalas-uvegre.htmlMúlt héten elárultuk, hogy miért a transzferálás az egyik kedvenc kézműves technikánk, és bemutattuk, hogy működik ez fa és textil alapon. Mivel az üveg transzferálása más fogásokat igényel, ennek most külön cikket szentelünk. Kreatívkodásra fel! OtthonOrigoKészíts lámpát saját kezűleg! 6 stílus, 6 DIY tipphttp://www.life.hu/otthon/20180220-keszits-lampat-sajat-kezuleg-diy-otletek.htmlHa jó érzéssel tölt el otthonod csinosítgatása, ha szereted a csináld magad megoldásokat, akkor olyan látványos projektekben is gondolkodhatsz, mint a lámpakészítés. Mutatunk néhány szuper ötletet! OtthonOrigoTranszferálás: egy filléres DIY technikahttp://www.life.hu/otthon/20180130-transzferalas-egy-szuper-diy-technika.htmlEgyik kedvenc DIY technikánk a transzferálás. Egyrészt mert viszonylag egyszerűen lehet belőle nagyon látványos dolgokat alkotni, ráadásul szinte minden felületen használható. Mégis, ami a legjobb benne, hogy bármilyen képet, fényképet, mintát vagy feliratot át tudsz vinni ezekre a felületekre, így igazán személyes dekoráció vagy ajándék készülhet vele. Otthon--Szivárványszínekbe öltöztették a nyomornegyedet - Elképesztő fotók!http://www.life.hu/otthon/20170612-szivarvanyszinekbe-oltoztettek-a-nyomornegyedet.htmlNem is kell a szivárványon túlra menni, ha egy igazán színes és boldog világra vágyunk. Elég Indonéziába utazni, ahol egy nyomornegyedet tettek élhetővé a felújításokkal és a szivárványszínű festékekkel - nem is kevéssel! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.