Miklósa Erika és férje kislányuk, Bíborka után szeretnének még egy gyermeket örökbe fogadni, de sajnos hiába próbálkoznak: két éve nem sikerült, de nem adják fel a reményt, ugyanakkor nem is erőltetik annyira a dolgot, nem akarnak belebetegedni.

Miklósa Erika és férje Bíborka örökbefogadása után a világ legboldogabb embereivé váltak, bár nagy kockázatot is vállaltak a kislánnyal. Születése után újra kellett éleszteni, a biológiai anyukája pedig egy olyan genetikai betegséget hordozott, melyet Bíborka jó eséllyel örökölhetett volna. Az operaénekesnőt és férjét, Zsoltot azonban egyáltalán nem érdekelték ezek, egyszerűen érezték, hogy Bíborkának az ő családjukban a helye.

Miklósa Erika már két éve hiába próbálkozikFotó: Zsigmond László/Life.hu

Most szeretnének egy testvért a kislányuknak, de két éve hiába próbálkoznak az örökbefogadással. „Most már a sorsra bízom, hogy lesz-e még gyerekünk, hogy adhatok-e egy testvért a lányomnak. Úgy érzem, Nem szabad a dolgot erőltetni, vagy annyira akarni, hogy belebetegedjek. Ha lesz még egy gyerekünk, akkor persze nagyon boldog leszek. Két éve várunk rá, hogy megint örökbe fogadhassunk" – mondta a Best Magazinnak Miklósa Erika. Hozzátette, minden procedúrát elölről kellett kezdeniük, de egyelőre nincs olyan gyerek, aki öröke fogadható lenne. „Sajnos azt látom, hogy nagyon sokan nem válnak örökbe fogadhatóvá az állami rendszerben, mert szüleik jogilag nem mondanak le róluk. mivel szívügyem az állami gondozásban lévők segítése, sokat találkozom velük. A legtöbbjükről nem mondanak le a szüleik, hanem nagy ritkán meglátogatják őket, mintha csak kollégiumban lennének. Így aztán bennragadnak az állami gondozott rendszerben, pedig az örökbe fogadó szülők annyira vágynának rájuk, és annyi szeretetet tudnának adni, amennyiről még csak álmodni sem mernek a gyerekek" – mondta szomorúan Miklósa Erika.