II. Erzsébet királynő, aki immár 66. éve uralkodik, idén lett 92 éves. Nem lehet elmenni amellett, hogy egészségében nagy szerep jut étkezési szokásainak. Darren McGrady, egykori királyi séf most feltárja, hogy mit is eszik egy nap a brit uralkodónő.

Ébredés után

A királynő számára korán kezdődik a nap, melyet mindig egy csésze frissen főzött, cukor nélküli Earl Grey teával és pár keksszel indít.

A királynő ébredés utáni teáját cukor nélkül, pár keksszel fogyasztjaForrás: Getty Images

Reggeli

II. Erzsébet tipikus reggelije gabonapehelyből és friss gyümölcsökből áll. Időnként a királynő megenged magának pár szelet pirítóst lekvárral. Különleges alkalmakkor a reggeli asztalon feltűnhet füstölt lazac és szarvasgomba is.

Ebéd előtt

A királynő kiadós reggelije után tízórait nem fogyaszt, csupán ebéd előtt egy pohár koktélt. Elkészítése egyszerű: 2 rész Dubonnet Rouge (mely egy boralapú, édes aperitif likőr), 1 rész Gordon Gin, 1 szelet citrom, 2 jégkocka.

Ebéd előtt egy pohár koktélt szokott inniForrás: Getty Images

Ebéd

A brit uralkodó mindig délután egykor költi el az ebédet. II. Erzsébet nagyon kedveli például a grillezett halat, csirkét a hozzájuk illő zöldségekkel. A keményítő tartalmú ételek, mint a burgonya, rizs vagy tészta ebédnél nem szerepelhetnek a menüben.

Uzsonna

Angol lévén a királynő is tartja a délutáni tea hagyományát. A frissen főzött ital mellé az uralkodó kedvence a krémes piskóta és a csokoládés sütemény. Azonban ekkor kis szendvicseket is felszolgálnak, melyek alapját az uborka, a füstölt lazac, a majonézes tojás és a sonka adja.

A délutáni teához a krémes piskóta és a csokoládés sütemény a kedvenceForrás: Getty Images

Vacsora

II. Erzsébet királynő kedveli a helyi gazdaságokból származó húsokat vacsorára. Kedvence az úgynevezett gael steak, amelyet gombás, tejszínes és whiskys mártással szolgálnak fel. Alkalmanként bárány, sült marhahús, birka is az asztalra kerül. A főételeket eper vagy őszibarack követi a Windsor kastélyban lévő üvegházban. Van azonban valami, ami megkeserítheti a királynővel történő étkezéseket, erről korábban ITT írtunk.

Lefekvés előtt

Egyes források azt állítják, hogy II. Erzsébet királynő egy pohár pezsgővel szokta befejezni a napját.

McGrady, az egykori királyi szakács megemlíti, hogy a királynő rajong a csokoládéért, de ki nem állhatja a fokhagymát, a tésztát és a paradicsomot.

Egyes források azt állítják, hogy II. Erzsébet királynő egy pohár pezsgővel szokta befejezni a napjátForrás: Getty Images