A nyári programdömping alatt sokakban felmerül a kérdés, mit vegyen fel, ha különböző rendezvényeken vesz részt, vagy szimplán csak a vízparton akar jól kinézni. Nagy Kriszta ruhatervező összefoglalja, jelenleg milyen irányvonalak léteznek, melyekből szerinte mindenki a saját korának, egyéniségének, ízlésének megfelelően válasszon ruhadarabokat.

Hétköznapi, utcai viselet

A 2018-as nyári trendszínek a lila, a zöld, a piros és a sárga. Továbbra is divat a gyümölcsös, a papagájos, és egyéb mintás felsők, amelyek sok színes darabbal párosíthatók.

Idén a nagy minták kapnak szerepet: minél látványosabb, feltűnőbb, annál jobb alapon a csíkok is vastagabbak, és a pöttyök is nagyobbak.

Megjelennek a pamutos, lenes, finomabb anyagú nyári ruhák is. Ami nagyon hangsúlyos az idei trendben: bátran viseljünk ruhát a ruhán, mert a réteges viselet is menő. Egy selyemblúzt egy topra lazán felvéve, vagy egy szűk nadrágot szoknyával kombinálva hordhatunk, attól függően, ki, mennyire bevállalós.

Forrás: Shutterstock

Fesztiválozóknak

A koncertek, fesztiválok helyszínén nagyon változatosak a trendek, mert a ruha viselője szereti az öltözködésén keresztül kifejezni magát, illetve megmutatni magán azt a zenei stílus, amit szeret. Azt el lehet mondani, hogy nemcsak a zenében, de a megjelenésben is visszaköszön a retro érzés.

A kockásinges, a fejpántos, a rockos, a popos, a hippis stílus mindegyike megtalálható lesz a fesztiválokon. A farmersort abszolút nyerő, minden zenei irányzathoz passzol, és bátran lehet viselni hozzá gyöngyökkel, rojtokkal, fodrokkal díszített felsőket, amik egy kis játékosságot csempésznek a megjelenésünkbe.

A keleti stílusú ruhák, azaz a bővebb fazonú, lógó ülepes nadrágok narancsos, vöröses, zöldes színekben is trendik. A buli hangulatát emelve a bevállalósabbak felvehetnek egy tütüszoknyát csőtoppal, vagy fűzővel, akár spagettipántos felsővel, legfelül egy farmerkabáttal.

Forrás: Shutterstock

Ha partira vagy esküvőre hívnak

Az alkalmi ruhák színei a fekete, a fehér, a navy kék, és a krémszín, de a halványlila és a púder is belefér még az elegánsabb ruhák színpalettájába. Ha esküvőn veszünk részt, akkor nem illik tiszta fehér vagy fekete összeállításban menni, hanem érdemes ezeket fekete-fehér párosításban felvenni vagy a többi divatszínnel kombinálni. A csíkos, pöttyös mintás ruhák szintén elegánsak.

Ha koktélruhákról beszélünk, ott a midi és maxi hosszúságú, légies selyemruhák, organzák, muszlin anyagok a nyerők.

A metálos színek az idei téli divatból átkerültek a nyárba is. A metál bronz vagy a metál ezüst gyöngyházas fénye alkalmi hangulatot varázsol a ruháknak.

Forrás: Shutterstock

Vízparton

Két irányzat látszik különválni: a teltebb idomú hölgyeknek az igazán szexi stílus, amiben többet láttatnak magukból, mint eddig valaha, illetve a vékonyabb hölgyeknek a fitnesz jellegű fürdőruhák. Az előbbieknek készítik a mélyen dekoltált, sokat láttató, akár átlátszó anyagú, vagy sokpántos felsőket, csípőig vágott, tangás fürdőruhaalsókkal. A kisebb mellű, sportos hölgyeknek készültek a csőtopos vagy trikófazonú felsők, amik a lapos hasra terelik a figyelmet.

Idén a tervezők előszeretettel használják díszítésként a neccharisnya-anyagra emlékeztető testtüllöket, hogy még szexibbé varázsolják a viselőjüket.

De senki ne aggódjon! Mindenki megtalálhatja a magának megfelelő, trendi fazont, amivel az előnyös testrészeit kiemelheti, és a kevésbé szeretett idomairól elterelheti a figyelmet. A külön összeválogatható fürdőruha alsó- és felsőrész éppen ebben segít.

Forrás: Women'secret, Tezenis

Konditeremben

Itt az első számú szempont, hogy funkcionális legyen a viselet, azaz a lehető legkényelmesebb érzést adja. Ma már jobbnál jobb, speciális, lég- és vízáteresztő anyagokkal dolgoznak a tervezők. A jó minőségen túl, idén a réteges öltözködés itt is fellelhető:

a biciklisnadrág egy sorttal egybevarrva, vagy sportmelltartó toppal együtt jól néz ki, és sokkal praktikusabb, mert éppen ott takar, ahol kell.

Forrás: Decathlon, Victoria's Secret