Fogyás 40 felett: hogyan hackeljük meg a hájat?

Forrás: Shutterstock -
kozmetika jojó-efektus diéta fogyás negyvenéves kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A negyedik X után könnyen azon kapja magát az ember, hogy egyre könnyebb szaladnak fel a kilók, de egyre nehezebben mennek le, és hogy aztán még könnyebben jönnek vissza. Hiába a fogyókúra és az edzés, a mérleg alig mozdul. Semmi pánik, van megoldás: hackeljük meg a zsírsejteket.

Bárányos Zuszsa kozmetikus, elektrokozmetikus szerint az életkor előrehaladtával megváltozik a test zsír-izom aránya – és nem az izom javára. Mivel az izom energiát használ fel, ha csökken az izomtömeg, csökken a felhasznált energia is. Változatlan életmód mellett aztán idővel ez az energiafelesleg zsír formájában raktározódik, és a mérleg egyre többet mutat. A fentiekből következik, hogy 40 éves kor felett már a testsúly megtartásához is kevesebb kalóriát kell bevinni, az izomtömeg csökkenését pedig rendszeres mozgással tudjuk megállítani. Ezért aztán a fogyókúrák nem hoznak hosszú távú eredményeket, megoldást az életmódváltás jelenthet. Igen ám, de kevesebbet enni és többet mozogni egy olyan életszakaszban, amikor az egyik probléma éppen az időhiány, nem is olyan egyszerű.

40 éves kor felett már a testsúly megtartásához is kevesebb kalóriát kell bevinni Forrás: Shutterstock

Mivel az eredményhez kitartás kell, a nagy elhatározásokat gyakran követi kudarc, ami könnyen jojó-effektushoz vezet, és több kiló jön vissza, mint amennyit sikerült lefogyni. A sok sikertelen próbálkozás pedig egyenes út az elhízáshoz.

Hackeljük meg a zsírszövetet

Mindenekelőtt le kell szögezni: tartós eredmény csak életmódváltással érhető el! Azonban a modern elektrokozmetikai kezelésekkel felgyorsíthatjuk a szervezetben elraktározódott zsír mennyiségének csökkentését, intenzívebbé téve a fogyást már a kezdeti szakaszban – mondja a kozmetikus.

A szakember szerint legszerencsésebb olyan kezelést választani, ami nemcsak a zsírraktárak kiürítésére képes, hanem a zsírsejtek számát is csökkenti.

Az ultrahangos kavitációs zsírbontás és a zsírfagyasztás is ilyen eljárások. Előbbi során egy speciális ultrahanghullám szétrombolja a zsírsejteket körülvevő membránt, így segítve elő a zsír távozását. A kezelés hátránya, hogy hetente célszerű ismételni a kúra végéig. Akik kevés szabadidővel rendelkeznek azok számára utóbb említett ajánlott, ami már egy alkalom után is látható eredményt hozhat. A zsírfagyasztás azon a felfedezésen alapszik, hogy a zsírsejtek különösen érzékenyek a hidegre. A kezelés során egyenletes vákuumhatás mellett, szabályozott formában akár mínusz 5 fokig hűtik a kezelt területet, ezzel hatékonyan csökkentve a zsírpárnák vastagságát.

Az ultrahangos kavitációs zsírbontás elősegíti a zsír távozását Forrás: Shutterstock

Edzünk bőrre is!

Mivel negyven felett a bőr veszít a rugalmasságából, a fogyás következményeként gyakran megereszkedik, elvékonyodik.

Azonban, ha fogyás közben a bőrfeszesítő kezeléseket alkalmazunk a problémás részeken, megakadályozható a kialakulása.

Éppen ezért a tartós fogyókúrát vagy életmódváltást mindenképpen kísérje bőrfeszesítő kezelés, melyekkel elejét lehet venni, hogy megereszkedjen a bőr.

A bársonyos bőr a megfelelő életmódnál kezdődik

Bármilyen hatékonyak is a zsírbontó kezelések, nem helyettesítik az egészséges életmódot. Fogyasszunk naponta legalább két, a nyári melegben három liter vizet. Kerüljük az alkoholt és a cukros üdítőket. Táplálkozzunk változatosan, és mozogjunk sokat a friss levegőn. Édességek helyett együnk gyümölcsöket és zöldségeket. Végül ne feledjük, pihenjünk eleget, mert az alvás a legjobb szépítőszer.

Vega és vegán sztárokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171207-vega-es-vegan-sztarok-milo-ventimiglia-richard-gere-joaquin-phoenix-jared-leto.htmlA vegetáriánus és a vegán életmódnak manapság több százezer lelkes követőtábora van. A kettő közötti különbség az, hogy a vegetáriánus nem eszik húst, de fogyaszt tejterméket és tojást, a vegán azonban semmilyen állati eredetű ételt nem vesz magához. Egyre több hollywoodi színész is a vegetarianizmus mellett teszi le a voksát és kerüli az állati eredetű termékeket. Összeállításunkból most megtudhatod, hogy kik a legismertebb és legsármosabb vegetáriánus és vegán színészek. Ez Zsír!OrigoKiderült, miért nincs értelme sokszor a diétánakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161013-a-nassolas-es-a-fel-nem-jegyzett-kaloriabevitel-teljesen-tonkreteszi-a-dietat.htmlA legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyon falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között. Ez Zsír!OrigoMegálltál a fogyásban? Avagy amikor igazán fontossá válik a kitartáshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160616-amikor-igazan-fontossa-valik-a-kitartas.htmlLassan végéhez ér a BikiniBody program, bizony, már a nyolcadik hét beszámolóját írom nektek. Hihetetlen, milyen hamar ment el ez a két hónap… számomra. Nem úgy Teodóra szerint, aki már ennyi ideje igyekszik azt a rengeteg instrukciót betartani, amit Attila az edzés, jómagam pedig a táplálkozás szempontjából írunk elő, hétről hétre módosítva, finomítva azokon. Ez Zsír!OrigoElképesztő változás – Ezt teszi napi ötven guggoláshttp://www.life.hu/ez-zsir/20160330-elkepeszto-valtozas-ezt-teszi-napi-otven-guggolas-a-kihivas-eve-marcius-havi-kihivasa.htmlAmikor elkezdtem a kihívások évének március havi megmérettetését, azt hittem, sosem lesz vége ennek a hónapnak. Napi ötven guggolás – ez menni fog, gondoltam első nap. Aztán jött a fekete leves: a sajgó, kattogó, ropogó térdízületek és az izomláz. De a kitartásomnak hála, a hónap végére elért eredmény a legmerészebb elvárásaimat is felülmúlta. Ez Zsír!OrigoA fiataloknak kevesebbet kell enniük és többet mozogniuk ugyanazért a súlyérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150926-a-fiataloknak-kevesebbet-kell-enniuk-es-tobbet-mozogniuk-ugyanazert-a-sulyert-derul-ki-egy-friss.html2008-ban ugyanakkora kalóriabevitel 10 százalékkal nagyobb testsúllyal járt a tinédzsereknél, mint 1971-ben. 2006-ban pedig ugyanannyi mozgás 5 százalékkal több testzsírt jelentett az 1988-as értékhez képest – derül ki egy friss kutatásból.Ez Zsír!--A párkapcsolati vita túlsúlyhoz vezethethttp://www.life.hu/ez-zsir/20150828-a-parkapcsolati-vita-tulsulyhoz-vezethet.htmlTöbb hátránya is van annak, ha veszekszünk a párunkkal: nem csak a kapcsolatunk lesz rosszabb, de hízhatunk is. A veszekedés ugyanis kedvez egy olyan hormon burjánzásának, ami a túlzott étvágyért felelős – derül ki az Ohio State University friss kutatásából.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.