kihíváséve2016 március életmódváltás guggolás mozgás változás sport
Amikor elkezdtem a kihívások évének március havi megmérettetését, azt hittem, sosem lesz vége ennek a hónapnak. Napi ötven guggolás – ez menni fog, gondoltam első nap. Aztán jött a fekete leves: a sajgó, kattogó, ropogó térdízületek és az izomláz. De a kitartásomnak hála, a hónap végére elért eredmény a legmerészebb elvárásaimat is felülmúlta.

A fokozatosság elvének megrögzött híveként a tervem a következő volt: az első héten nem variálok, egy gyors bemelegítés után jöhet a napi ötven guggolás, mindenféle extrák nélkül. Mivel alapvetően mozgásszegény életmódot folytatok, ráadásul ülőmunkát végzek, az edzettségi szintem – finoman szólva is – hagy némi kívánnivalót maga után. És nem tagadom, a téli hónapok alatt fel is szaladt rám jó néhány kiló (ó, azok az isteni finom zserbók!). Így vágtam neki az első hétnek.

Forrás: Dreamstime

A motiváció megvolt, az elhatározás csak úgy tombolt az ereimben, a combom viszont minden egyes izomrostjával tiltakozott a mozgás ellen.

A harmadik nap után kezdtem azt érezni, hogy egyre könnyebben és gyorsabban teljesítem a kis küldetésem, és minden egyes guggolás közben azon morfondíroztam, hogyan nehezíthetem meg a saját dolgomat a következő héten.

Ugrálókötél! Villant be – és a második hét hétfőjén már e csodálatos sporteszközzel a kezemben és elterülő vigyorral a képemen álltam a nappali közepén. A terv: bemelegítés, 150 kötelezés, 50 guggolás, majd újra 150 kötelezés.

A hét végére már simán ment minden.

A harmadik hét gyakorlatait egy nyolckilós kettlebell golyóval egészítettem ki. Ha engem kérdeztek, ez a világ egyik legnagyszerűbb sporteszköze: rendszeres használat mellett nagyon gyorsan nagyon jó állóképességre lehet vele szert tenni, és nem utolsósorban látványosan formál.

Forrás: Dreamstime

A heti menetem a következőképpen nézett tehát ki: a bemelegítést 150 kötelezés, 50 guggolás, 150 kötelezés és 25-25 kitörés követte – remegő lábakkal lépegettem a nyolckilós golyóval előre, illetve hátra.

Rettenetes izomláz gyötört nap mint nap, de nagyon élveztem, hogy a kezdeti gyengeségem után már-már harcedzett amazonnak érzem magam. De mivel tudom feldobni a negyedik hetet?

Kocogás, nincs mese, végre kisütött a nap! Na, jó, azért nem vittem túlzásba, napi 10 perc futás (nekem már ez is hatalmas előrelépés), majd a harmadik hét gyakorlatai következtek szépen, sorban. És hogy mit érzek most, hogy vége a márciusnak? Ha most hirtelen abbahagynám, hiányozna a mozgás!

Ez a kihívás kellett ahhoz, hogy a végére úgy érezzem, most már nem hagyhatom abba. Ha nem is feltétlenül így, ebben a formában, de mindenképpen mozogni fogok.

És hogy mi változott a hónap végére? Izmosabb, formásabb lett a combom, jobb lett a teherbírásom, edzettebb lettem, és büszke vagyok arra, hogy végig kitartottam. És kicsit mintha a narancsbőr-helyzet is javult volna… Ez jólesett!

Készen állsz az újabb kihívásra? Áprilisban lemondunk az édességről!

A kihívás éve a harmadik próbatételhez érkezett. Április havában nemet mondunk mindenféle édességre: süteményekre, tortákra, csokikra, cukrokra. Kövesd a következő 5 pontot.
Pirner Alma bugyiban pózol - mindössze két hete szülthttp://www.life.hu/ez-zsir/20151107-pirner-alma-rudtancvilagbajnok-bugyiban-pozol-mindossze-ket-hete-szult.htmlBugyiban pózol Pirner Alma rúdtáncvilágbajnok... Két héttel a szülés után is kirobbanó formában van. Ez Zsír!OrigoSzuperdögösre fogyott Gombos Edinahttp://www.life.hu/ez-zsir/20151031-szuperdogosre-fogyott-gombos-edina.htmlAz Amerikában élő Gombos Edina vicces fotóval lepte meg rajongóit. De mi mást is észrevettünk a képen.Ez Zsír!OrigoNádai Anikó tökéletes combot villantott - szülés után néhány héttel kirobbanó formában van http://www.life.hu/ez-zsir/20151031-nadai-aniko-volt-villalako-az-ejjel-nappal-budapest-sztarja-voros-szonyegen-tokeletes-alakot-combot.htmlNádai Anikó az Aranyélet című hamarosan induló új magyar sorozat bemutatóján pózolt a vörös szőnyegen. És leesett az állunk. Ez Zsír!OrigoÍgy edzi testét tökéletesre Vajna Timi - kiderült, mivel tartja magát formábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150926-igy-edzi-testet-vajna-timi-kiderult-mivel-tartja-magat-formaban.htmlMindig is kíváncsi voltál rá, hogy mivel tartja magát formában Vajna Tímea? Most megmutatta. Ez Zsír!OrigoJobban híznak, akik azt hiszik, hogy a génjeik miatt vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150911-jobban-hiznak-azok-akik-azt-hiszik-hogy-a-genjeik-miatt-van.htmlAzok, akiknek a felmenői elhíztak, és emiatt azt hiszik, hogy a probléma a génjeikben van, nagyobb eséllyel „adják fel”, s táplálkoznak kevésbé egészségesen – állítják a szakemberek.Ez Zsír!--Úgy tűnik, tényleg lehetetlen lefogynihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150722-ugy-tunik-tenyleg-lehetetlen-lefogyni-egy-uj-kutatas-szerint.htmlA legújabb brit kutatás azt mutatja, hogy a felesleges kilókat felszedő emberek döntő többségének soha nem sikerült visszanyernie egészséges testsúlyát.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.