Idén is több olvasónk érezte úgy, hogy szeretné névtelenül kiadni magából azt a fajta belső gyötrelmet, amely máskülönben megkeserítené az életét. Ezekből gyűjtöttünk össze egy kis ízelítőt.

 

 Amikor az anya-gyerek kapcsolat messze sem nevezhető normálisnak

 

Mindenkivel kedves voltál, közben mindenkit gyűlöltél. Köztük engem is. (...) Mire a barátnőm másodszor is nálunk járt, te telefonszámot cseréltél vele. Írtál a születésnapján, a névnapján. Amikor összevesztünk, az ő pártját fogtad, és közösen szidtatok. Köszönöm. Sokat tanultam belőle.  

A levél teljes szövegét ITT tudod elolvasni.

Forrás: Shutterstock

Egy boldogtalan házasság kórrajza  

 

Megszűnt az érdeklődésed irántam; nem érdekel, ha mondok valamit, és az se, ha egyetlen szót se szólok. (...) Sírni akarok, érzem, ahogy a szívem tovább reped. Félek, hogy a gyerekeim előtt egy olyan család példája fog lebegni, ahol teljesen elfogadott, hogy anya és apa mindössze három mondatot vált egy nap, ahol nem az egymás iránt érzett szeretet tart össze.  

A levél teljes szövegét ITT tudod elolvasni.

 

Üzenj a Life.hu-n keresztül!
Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved!

Szakítás utáni szükséges ventilláció  

 

Az anyád egy irányításmániás zsarnok, aki belemászott a kapcsolatunkba, és túlságosan féltette az anyagi helyzeteteket egy esetleges terhességtől. Mindenbe kéretlenül beleszólt, és úgy befolyásolt, ahogy akart. De te nem tettél semmit. Azt mondtad, kiállsz értünk. Aztán megfutamodtál.  

A levél teljes szövegét ITT tudod elolvasni.

Forrás: Shutterstock

Egy gyerekkori abúzus megrendítő története  

 

Sosem őriztem rólad képeket, de a fejemben még mindig fel tudom idézni az arcodat, a hangodat, az érintésedet, a lihegésedet. Amikor a fiam rólad kérdezett, a szívem fájdalmasan kezdett el dobogni a testemben, szégyent és megvetést éreztem. (...) Bebújtál a 101 kiskutyás takaróm alá, de nem öleltél át. Furcsa hangokat hallottam, és ziháltál.  

A fájdalmas levél teljes szövegét ITT tudod elolvasni.

Forrás: Shutterstock