Dobó Kata már régóta nincs együtt gyermeke apjával, Szofi nevelését pedig heti váltásban oldják meg. Ez azt jelenti, hogy mindketten csak minden második héten látják a lányukat.

Dobó Kata és egykori párja már régóta nincsenek együtt, de a kislányuk természetesen örökre összeköti őket. Szofit közösen nevelik, heti váltásban.

Dobó Kata minden második héten látja csak a kislányátFotó: Polyák Attila - Origo

"Amikor elkezdtem a hivatásomat, még nem volt a fejemben az a terv, hogy egyszer édesanya leszek. Így elképzelés sem volt, hogy hogyan lehet majd megszervezni egy-egy dolgos hétköznapot, amikor a gyerek mondjuk iskolába megy, én pedig filmet forgatok vagy éppen színházban játszom. Most utólag azt tudom mondani, hogy jobb is, hogy nem terveztem semmit, hiszen szülőként az egyik legnagyobb tapasztalásom, hogy az élet gyakorlatilag tervezhetetlen" - mondta a Borsnak Dobó Kata.  

Heti váltásban van Szofi, egy hetet van velem, és egy hetet az apukájával.  Lassan negyedik éve így megy, nagyon szereti az apukáját, rendkívüli módon ragaszkodnak egymáshoz. Azt gondolom, hogy minden szempontból jó ez a rendszer, hiszen így mind a ketten benne vagyunk a kislányom életében" - árulta el a színésznő, aki igyekszik minél több időt tölteni gyermekével. Igyekszem minél több és minél tartalmasabb időt tölteni a kislányommal. Ha előadásom van, akkor nem hagyom ott a napköziben, korábban elhozom. Ha pedig mennem kell, akkor anyukám van vele, ha esetleg ő nem ér rá, akkor van egy nagyon helyes bejárónénim, tizenvalahány éve, akkor ő vigyáz rá. És bármikor számíthatok a páromra, Tamásra is, ha segítségre van szükségem" - árulta el Kata.