A hét ötlete: vascsőből és kötélből polcrendszer

Forrás: RH Baby & Child, steigerbuis-online.nl -
vascső fa saját kezűleg DIY könyvespolc polc csináld magad kötél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy polc lényegében minden lakásban alapbútornak számít, hiszen remekül kihasználható darab. Ha van némi időd, az alkotás öröme pedig energiával tölt fel, akkor itt egy remek „csináld magad" polcrendszer, amely garantáltan egyedivé varázsolja az otthonodat.

Könyvespolc saját kezűleg

Amire szükséged lesz:

  • 1 db horganyzott cső
  • 2 db horganyzott könyök (és az ehhez tartozó tiplik és csavarok)
  • 2 db rövidebb horganyzott cső, mindkét végén menettel
  • erős kötél
  • falapok (méreteik attól függnek, hogy milyen típusú polcban gondolkodsz)
  • csiszolópapír
  • falakk vagy fafesték és ecset
  • fúró
  • vízmérték
Készíts polcrendszert saját kezűleg! Fotó: Lucy Akins/ehow.com

Ne rémisszen meg a cső gondolata; a horganyzott csöveket vaskereskedésekben és nagyobb barkácsboltokban is meg tudod vásárolni.

Elkészítés

A csődarabokat illeszd össze, és szereld fel a falra. Fontos, hogy vízmértékkel jelöld a csavarok helyeit. Ezután a falapokat mérd ki, majd fúrd ki a kötél helyeit. Csiszold, és ha arra vágysz, lakkozd vagy fesd le őket. Jöhetnek a kötelek. Ezek hossza és száma is attól függ, milyen típusban gondolkodsz. A mérés után először a csőhöz rögzítsd, majd bújtasd át rajta a falapot a bejelölt helyig, helyekig és csomózd meg. Itt se feledd a vízmérték használatát! A csomókat adott esetben ragasztópisztollyal is megerősítheted.

Fotó: Lucy Akins/ehow.com

Készen is vagy! Gratulálok, lett egy szuper egyedi polcod, amelyen könyveket, kisebb virágokat és dísztárgyakat is tarthatsz.

Forrás: RH Baby & Child, steigerbuis-online.nl
Falra hányt borsó helyett 5 szuper DIY-s ötlethttp://www.life.hu/otthon/20180619-lakasdekoracios-diy-s-tippek-keszits-a-falra-sajat-magad-diszeket.htmlA lakás dekorálásához nem kell se sok pénz, se sok idő, se ügyes kéz. Ezekkel a szuper egyszerű és gyors DIY-s ötletekkel Te is könnyedén feldobhatod az otthonodat azokkal az öltetekkel, amiket a Society19 oldalon találtunk. OtthonOrigoÓriás papírvirágok – Csináld magad lakásdíszhttp://www.life.hu/otthon/20170829-orias-papirviragok-csinald-magad-nyar-vegi-lakasdisz-diy-otletek.htmlVége a nyárnak, de az otthonodban még nem kell ezt érezned! Készíts csodaszép és igen dekoratív hatalmas virágokat, használd kedvedre, és élvezd az üde hangulatot még hosszú heteken, akár hónapokon át! Otthon--Így szabadulj meg a felesleges dolgoktól otthonhttp://www.life.hu/otthon/20190218-konmari-takaritasi-modszer-avagy-szabadulj-meg-a-felesleges-dolgoktol-otthon.htmlTe is úgy érzed egy-egy nagytakarítás után, hogy a tisztaság mellett nyertél némi rendet is, de ez a rend gyakran elrejtett dolgokból, kacatokból, porfogókból és felesleges tárgyakból áll? Nos, akkor a KonMari-módszer™ – ami a takarítás, a rendrakás, az otthonunk rendszerezésének egyfajta újragondolása – neked való. OtthonOrigoEzek a növények túlélik az ablaktalan fürdőszoba mostoha körülményeithttp://www.life.hu/otthon/20190214-ezek-a-novenyek-tulelik-az-ablaktalan-furdoszoba-mostoha-korulmenyeit.htmlA fürdőszobát a felüdülés, a megújulás és a frissesség atmoszférája járja át, amelyhez jól illenek a zöld növények. Azonban éppen a fürdő az a helyiség, amely gyakran nélkülözi az ablakot, sajátos klímáját tekintve pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen virággal próbálod hangulatosabbá tenni. OtthonOrigoEgy budapesti családi ház kuszaságának megszüntetésehttp://www.life.hu/otthon/20190215-alomotthonok-egy-csaladi-haz-atalakitasa-budapest-belso-keruleteben.htmlMi imádjuk a mesésen átalakított otthonokat, de a szívünkhöz természetesen azok a belsőépítészeti munkák állnak a legközelebb, amelyeket magyar tervezők hazai otthonokban visznek véghez. A most következő lágymányosi családi ház is egy ilyen projekt keretein belül újult meg. OtthonOrigoEzekre a szerszámokra van szükséged, ha nem barlangban élszhttp://www.life.hu/otthon/20190130-ezekre-az-alapveto-szerszamokra-van-szukseged.htmlNem kell barkácsművésznek lenned ahhoz, hogy egy szerszámos láda birtokosává válj. A lakásban számtalan olyan nem várt esemény következhet be, vagy épp tervezett projekteket szeretnél megvalósítani, amelyek esetén jó, ha nem kell átrohannod a szomszédhoz, bízva abban, hogy otthon találod. Mutatjuk, milyen szerszámokra van szükséged, ha nem akarsz folyton másra várni, és szakembert hívni. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.