Ezért kell minél gyorsabban kezet mosni a járvány idején

Forrás: Origo -
kézmosás koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus ideje alatt, mindenki a kézfertőtlenítők, kesztyűk és maszkok után kutat, vannak azonban olyan egyszerű praktikák, amik tökéletes megoldást nyújthatnak.

Az alapos kézmosás elengedhetetlen ebben a veszélyhelyzetben. A fertőzés nem csak emberrel való kontakt által terjed, elég, ha hozzáérsz egy kilincshez vagy akár a lift gombjához.

Nem csak a kezünk szedheti össze a fertőzést, hanem akár egy táska vagy sál, amire egy tüsszentés következtében rákerülhet a vírus. A táskákat nem mindenki fertőtleníti, keveseknek jut eszébe, azonban fontos a megelőzésben a használati tárgyak tiszítássa is.

Forrás: Origo

Ha minél gyorsabban fertőtlenítjük a kezünket és a dolgainkat, kisebb az esélye, hogy a vírus életben marad.

Mikor a legfontosabb a kézmosás? Az étkezések előtt és után, a mosdó használat után, baba pelenka csere után, házi állatok megérintése után, valamint minden olyan tevékenység előtt, amihez szükséges, hogy az arcunkhoz érjünk.- írja az Unicef.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.