A fővárosban tartották be a legjobban a kijárási korlátozást

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
karantén Budapest koronavírus kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapesten jobban betartották a kijárási korlátozás szabályait az elmúlt hétvégén, mint máshol az országban - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a hétfői online sajtótájékoztatón.

Az elmúlt 24 órában 750 esetben rendeltek el hatósági házi karantént az országba belépőknek. Így most 11 240-en vannak hatósági házi karanténban, amelyet eddig 252 576 esetben ellenőriztek - ismertette az adatokat Kiss Róbert alezredes.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hétvégén országosan 3945 szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök, ezzel 26 316-ra nőtt az intézkedések száma a kijárási korlátozások bevezetése óta. Az elmúlt 24 órában 1738 szabályszegés történt: 816 esetben figyelmeztetett a rendőrség, 521 helyszíni bírságot szabott ki, és 401 feljelentést tett emiatt.

Kiss Róbert azt is hozzátette, hogy a hétköznapokhoz képest a hétvégéken többen szegik meg a kijárási korlátozást, de ez alkalommal Budapesten nem kellett intézkedniük a rendőröknek. A mostani hétvégén tapasztalatuk szerint Budapesten jobban betartották a szabályokat, mint az ország más részein.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.