A fahéj 3+1 pozitív tulajdonsága azon kívül, hogy finom

hatás fahéj jótulajdonság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fahéj nem egy szimpla finom fűszer - számos hasznos tulajdonsága is van. 

A fahéj sokunk egyik kedvenc fűszere, hiszen karakteres íze és illata nagyjából mindenen csak javít. Előszeretettel használjuk konyháinkban, de most kiderült, hogy akár a ház körül is nagy hasznát vehetnénk.

1. Távol tartja a szúnyogot és a hangyát

Mi nagyon szeretjük az illatát, de a hangyák és a szúnyogok már kevésbé. Érdemes egész fahéjat elhelyezni itt-ott a kertben vagy az erkélyen, főleg a nyílászárók köré vagy éppen asztaldísz formájában. Így bebiztosíthatjuk magunkat, hogy nem leszünk hangyásak.

2. Tuningolja a virágföldet

Ahogy a kávézaccot is jószívvel ajánlják virágföldbe, úgy ez a fahéjról is elmondható. Bár az utóbbit nem pontosan a földbe kell helyezni, elég csak a beültetni kívánt növény gyökerét vízbe áztatni, majd beszórni fahéjjal. Ha így helyezzük el a földbe, sokkal több tápanyagot fog felszívni.

Forrás: Origo

3. Természetes illatosító

Bizony, ezzel valószínűleg már sokan tisztában vagyunk. A fahéj fantasztikus illatosító, frissességet kölcsönöz az adott helyiségnek. Hatékonyan eliminálja a kellemetlen szagokat, így nem kell órákig szellőztetni egy kis jó illatért. Ha például egy főzést követően semmi sem segít az olajszag eltávolításában, akkor önts egy kevés cukrot és fahéjat egy lábosba, majd kezdd el őket lassú tűzön melegíteni.

+1. Megőrzi a káposzta színét!

Ha valamire, akkor erre gondolnának a legkevesebben. Pedig igaz: ha szeretnéd, hogy a lilakáposztád főtt állapotban is megőrizze sajátos színét, akkor szórd meg egy csipetnyi fahéjjal. Hidd el, az ízét nem fogod érezni, de a látvány önmagáért beszél - írta meg a Mindmegette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.