Horvátország biztonságos nyaralást ígér, már várják a turistákat

Forrás: Shutterstock -
Horvátország turizmus nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megnyitja határait Horvátország a szlovén, az osztrák, a szlovák, a cseh és a magyar állampolgárok előtt. Azt ígérik, biztonságos körülmények között nyaralhatunk a tengerparton náluk.

Már most érkeztek külföldi turisták a Plitvicei-tavakhoz, a nemzeti parkokba és Dubrovnikba. Davor Bozinovic belügyminiszter elmondta, Horvátországnak érdeke, hogy beindítsa a turizmust, de az is, hogy akik ide érkeznek, biztonságban legyenek, és egészségesek maradjanak.

Horvátország már várja a turistákat. Forrás: Shutterstock

Az országban már nyitva vannak az éttermek, strandok, uszodák, a nemzeti és a természetvédelmi parkok, illetve olyan turisztikai látványosságok is, mint például Dubrovnik várfala.

Egy applikáció is készül, amely az országba való belépést gyorsítja fel, ugyanis előzőleg ki lehet tölteni a szükséges dokumentumokat, így nem kell a határon várakozni

- írta meg a Ripost.
Horvátországba beutazhatnak azok a magyar állampolgárok, akiknek ingatlanjuk vagy hajójuk van ott, illetve akik szállásfoglalással rendelkeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.