Szikora Róbertnek többször volt lehetősége saját bőrén érezni Istent, most pedig ezekről a találkozásokról vallott.

Az R-Go frontembere a járvány előtt mindennap járt templomba, ám a kialakult karanténhelyzet miatt ez most kivitelezhetetlen. Ám ettől függetlenül rendszeresen imádkozik, és úgy érzi különleges küldetése az,hogy hirdesse Isten szeretetét. 

"Isten senkiről sem mond le, mentőövet dob annak, aki kész arra, hogy meghallja a hangját"Fotó: Hirling Bálint - Origo

 Az énekes azonban hozzátette, hogy fiatalabb korában nem tartotta ennyire fontosnak a vallást.

„Volt egy időszak, amikor eltávolodtam a vallástól és az egyháztól. Akkoriban, kamaszként inkább az érdekelt, hogy mi mindent kínál az élet. Zenéltünk, jártuk az országot, sok új tapasztalatot szereztem, a hit pedig háttérbe szorult" - kezdte mesélni.

Majd egy Balaton körüli turné során, 1971-ben betért egy siófoki templom és minden átértékelődött benne. Miközben beleszippantott a tömjénes levegőbe érezte, hogy történik valami. Ekkor azonnal elkezdett gyónni, de nem a papnak, hanem Istennek, ezek után pedig többször tapasztalt közvetlen érinkezést a Szentlélekkel. 

„Többször is, de a legemlékezetesebben talán 2002-ben. Bementem az óceánba, s bár a BVSC-ben jól megtanultam úszni, a nagy víz megtréfált. Egy óriási hullám egyre távolabb vitt a parttól, féltem, és nem éreztem magamban erőt, hogy kiússzak a partra. Ám ekkor egy hang azt mondta: „Ne légy kishitű! Ne félj!" Ez erőt adott, és megmenekültem"