Ha könnyű nyári vacsorára vágysz, ami diétás és egészséges is, egészen biztosan eszedbe jutnak a saláták. Ha azonban nem variálod, egyrészt könnyen megunod, és az is lehet, hogy nem viszel be elég vitamint és ásványi anyagot a szervezetedbe. Íme, 3 saláta, amelyek nem csak finomak, de rengeteg hasznos tápanyagot is tartalmaznak.
Egzotikus tonhalsaláta
A tonhal kiváló B-vitamin forrás, emellett esszenciális zsírsavakat, Omega 3-at is tartalmaz - ezek pedig elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. A tonhalat általában azok is szeretik, akik amúgy nem rajonganak a halas fogásokért, a diétázóknak pedig jó hír, hogy sok fehérjét, ám kevés kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók: 1 doboz tonhal, 1 kis fej lilahagyma, 2 szál zeller, 1 zöldalma, 1 evőkanál apróra vágott koriander, 1 kávéskanár curry, 1 kis pohár tejföl

Így készítsd el!
Vágd egészen apróra a hagymát és a zellert, vékony szeletekre az almát. Add hozzá a villával összetört tonhalat, keverd ki a tejfölben a curryt, add a salátához, és szórd meg a korianderrel. Isteni lesz!
Nyári vegyes joghurtos saláta
Nyáron a zoldségek hatalmas választéka áll a rendelkezésedre, ha salátát ennél. Íme, egy igazi mindent bele saláta, az összetevők kiválaszásánál csak a képzelet szab határt.
Hozzávalók (amelyek variálhatóak): paradicsom, paprika, uborka, újhagyma, jégsaláta, rukkola, bors, natúr joghurt. Feldobhatod feta sajttal, sült csirkemellel és tojással is, ízesítheted fokhagymával, kaporral vagy bármilyen zöldfűszerrel, amit szeretsz.

Így készítsd el!
Kockázd fel hozzávalókat, borsozd meg, öntsd le a joghurttal és tedd rá a fűszereket. Kevered össze, és tedd a hűtőbe, pár óra alatt összeérnek az ízek.
Görögsaláta
Hozzávalók: paradicsom, uborka, jégsaláta, lila hagyma, olajbogyó, fetasajt, oregánó.

Így készítsd el!
Vágd fel az összetevőket és keverd össze, sózd meg, oregánóval ízesítsd!