Unod a salátát? Így dobd fel, hogy finomabb legyen!

Forrás: Shutterstock -
paradicsom saláta zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha könnyű nyári vacsorára vágysz, ami diétás és egészséges is, egészen biztosan eszedbe jutnak a saláták. Ha azonban nem variálod, egyrészt könnyen megunod, és az is lehet, hogy nem viszel be elég vitamint és ásványi anyagot a szervezetedbe. Íme, 3 saláta, amelyek nem csak finomak, de rengeteg hasznos tápanyagot is tartalmaznak. 

Egzotikus tonhalsaláta


A tonhal kiváló B-vitamin forrás, emellett esszenciális zsírsavakat, Omega 3-at is tartalmaz - ezek pedig elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. A tonhalat általában azok is szeretik, akik amúgy nem rajonganak a halas fogásokért, a diétázóknak pedig jó hír, hogy sok fehérjét, ám kevés kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók: 1 doboz tonhal, 1 kis fej lilahagyma, 2 szál zeller, 1 zöldalma, 1 evőkanál apróra vágott koriander, 1 kávéskanár curry, 1 kis pohár tejföl

Egzotikus tonhalsaláta Forrás: Shutterstock

Így készítsd el!

Vágd egészen apróra a hagymát és a zellert, vékony szeletekre az almát. Add hozzá a villával összetört tonhalat, keverd ki a tejfölben a curryt, add a salátához, és szórd meg a korianderrel. Isteni lesz!

Nyári vegyes joghurtos saláta

Nyáron a zoldségek hatalmas választéka áll a rendelkezésedre, ha salátát ennél. Íme, egy igazi mindent bele saláta, az összetevők kiválaszásánál csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók (amelyek variálhatóak): paradicsom, paprika, uborka, újhagyma, jégsaláta, rukkola, bors, natúr joghurt. Feldobhatod feta sajttal, sült csirkemellel és tojással is, ízesítheted fokhagymával, kaporral vagy bármilyen zöldfűszerrel, amit szeretsz.

Nyári vegyes joghurtos saláta Forrás: Shutterstock

Így készítsd el!

Kockázd fel hozzávalókat, borsozd meg, öntsd le a joghurttal és tedd rá a fűszereket. Kevered össze, és tedd a hűtőbe, pár óra alatt összeérnek az ízek.

Görögsaláta

Hozzávalók: paradicsom, uborka, jégsaláta, lila hagyma, olajbogyó, fetasajt, oregánó.

Görögsaláta Forrás: Shutterstock

Így készítsd el!

Vágd fel az összetevőket és keverd össze, sózd meg, oregánóval ízesítsd!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.