A bánatba pusztulhatott bele a hattyú, aki elveszítette a családját

Forrás: AFP/Roland Weihrauch -
állat elpusztult hattyú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hattyúkról köztudott, hogy egy életre hűséget esküsznek a párjuknak. Ám most úgy tűnik, ez be is bizonyosodott. Egy tojó ugyanis elveszítette párját és a tojásait. Nem sokkal ezután pedig elpusztult.

Fiatal huligánok kövekkel dobálták meg a hattyúk fészkét Bolton városában, amit egy kanális félre eső részében találtak. A hatból három tojás összetört.

hattyú Forrás: AFP/Roland Weihrauch

Ezután a természetvédők elkezdték figyelni a környéket. Észrevették, hogy két héttel később a hím madár elhagyta a fészket, így a tojó egyedül maradt a három tojással. Sajnos kacsák és kutyák is voltak a környéken, így még két tojást elveszített -írja a LADbible.
Múlt héten viszont még szomorúbb fordulatot vett a történet, a természetvédők észrevették, hogy a hattyúmama is elpusztult. Egyelőre nem tudni miért, de az egyik állatvédő szerint megszakadt a szíve a sok csapástól, ami érte őt. Köztudott ugyanis, hogy a hattyúk egy életre választanak párt, ha elpusztul a társuk, nem keresnek újat.
A rendőrség nyomozást folytat, hogy megtalálják a fészket megrongáló fiatalokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.