Szlávik János koronavírus második hullám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János az ATV Heti Napló vendége volt, ahol a koronavírus második hullámáról kérdezték, illetve kérdezték arról, hogy milyen faja szigorításokra lenne szükség egy esetleges második hullámnál. jelenleg nem kell bevezetni szigorú korlátozásokat, hiszen a magyar járványügyi helyzet ezt nem teszi most szükségessé.azok a gócpontok, amik kialakultak az országban, kezelhetők. Hozzátette: az is látható, hogy mindenki a külföldre bevonszolt esetektől fél.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa szerint, jelenleg nem szükséges újra szigorú korlátozásokat bevezetni, hiszen a magyar járványügyi helyzet ezt nem teszi indokolttá. Úgy véli, hogy azok a gócpontok, amik kialakultak az országban kezelhetők. Legtöbben pedig a külföldről behozott esetektől félnek.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik szerint a második hullám abszolút megelőzhető Magyarországon, hiszen az itteni szabályok sokkal szigorúbbak, mint más országokban. Az iskolák, egyetemek megnyitása egy külön kérdéskör, ám az infektológus egyelőre nem látja úgy, hogy külön intézkedést kell hozni az intézményeknél. Ezen felül pedig továbbra is a maszkra vonatkozó szigorításokat gondolja szükségesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.