Ezek a dolgok szabotálják a fogyásodat: változtass, hogy változhass

Forrás: Shutterstock -
diéta szokások fogyás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyás nem könnyű feladat, de nem lehetetlen. Van azonban, hogy úgy tűnik, bármivel is próbálkozunk, semmi sem működik. Ilyenkor mindenki elgondolkodik azon, hogy mi lehet ennek az oka, és bizony előfordul, hogy akaratlanul is olyan szokásokat alakítunk ki, amik szabotálják a diétánkat, vagy legalábbis nehezebbé teszik a kilók leadását. Íme, néhány azok közül.

A reggeli kihagyása

Sokszor hallhattuk már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, mégis ez az, amit a leggyakrabban hagyunk el. Ez azért probléma, mert ilyen esetben sokszor előfordul, hogy később túlesszük magunkat, hiszen már farkaséhesek leszünk, mire eljön az ebédidő. Természetesen az sem mindegy, hogy mit eszünk: a legjobb, ha magas fehérje- és rosttartalmú élelmiszerekkel lakunk jól reggel, mert az sokáig eltelít.

A legjobb, ha magas fehérje- és rosttartalmú élelmiszerekkel lakunk jól reggel Forrás: Shutterstock

Túl sok stressz

A stressz rendkívül rossz hatással van a szervezetre, és bizony a fogyást sem segíti elő. Ha folyamatos feszültség alatt állunk hajlamosabbak vagyunk szénhidrátdús, hizlaló ételeket választani, nem beszélve arról, hogy a stressz arra ösztönzi a szervezetet, hogy energiát tároljon. Persze a feszült helyzeteket inkább kezelni lehet, mint elkerülni: a hosszú séták és a mozgás különösen jó hatással vannak a stressz feloldására, és a fogyást is elősegítik.


Késői vacsora

Köztudott, hogy nem olyan egészségesek a késő esti vacsorák, de hogy mi számít későnek, arról megoszlanak a vélemények. A legfontosabb, hogy ne legyen a vacsora időpontja túlságosan közel a lefekvés időpontjához, legalább 3 órát hagyni kell a kettő között ahhoz, hogy a szervezetünk már ne az emésztéssel legyen elfoglalva, hanem a pihenéssel.

Köztudott, hogy nem olyan egészségesek a késő esti vacsorák Forrás: Shutterstock

Kevés alvás

A legrosszabb, amit tehetünk, ha fogyni szeretnénk az az, hogy nem pihenünk eleget. Ragaszkodjunk legalább 8 óra alváshoz, hogy legyen energiánk a mozgásra. Ráadásul ha nem alszunk eleget, akkor az anyagcserénk lelassul, a test pedig képtelen elég kalóriát égetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.