Életminőség javulás és sóvárgás - Erre számíts, ha leteszed az alkoholt

Forrás: Shutterstock -
absztinencia alkoholfogyasztás alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A túlzott mértékű alkoholfogyasztás természetesen nem egészséges, ám a kulturált ivás abbahagyását is érdemes átgondolni. Hoztunk is pár érvet, ami lehet, hogy a legközelebbi baráti találkozó során, a fröccs helyet a limonádé felé fog sodorni. Ám jobb, ha felkészülsz, mert nem minden lesz utána azonnal rózsás.

Ez történik veled, ha teljesen leteszed az alkoholt!

Szebb bőr

Az alkoholfogyasztás miatt a bőrünk felszínéhez közeli erek kitágulhatnak, bőrpírt okozva. Ez elmúlik, ha abbahagyjuk az ivást. Az alkohol nem mellesleg vízhajtóként is funkcionál, így szárítva a bőrt. Épp ezért az absztinencia mellett érdemes több vizet inni, hogy bőrünket újból feltöltsük. Az eredmény egészségesebb, ragyogóbb bőr, sőt, a mély ráncoknak is búcsút inthetünk.

Ha elhadjuk az alkoholt, azt a bőrünk is meghálálja Forrás: Shutterstock

Jobb alvás

A gyakori alkoholfogyasztás nyugtalanabb éjszakákat is okoz, gyakrabban megébredünk, ami nagyban rontja az alvásminőséget. Amennyiben felhagyunk ezzel a szokással, kipihentebbek és energikusabbak leszünk.

Mentális stabilitás

Az alkohollal gyakran folytjuk le az érzéseinket, ám nélküle lesz terünk kezelni ezeket, ami hosszú távon mentális kiegyensúlyozottsághoz vezethet. Előfordulhat, hogy hirtelen tör ránk az akár évekig rejtegetett érzelmi cunami, de ne ijedjünk meg, ha kell kérjük szakember segítségét.

Hosszútávon mentálisan stabillá válhatunk Forrás: Shutterstock

Cukorfüggőség

Az alkohol fogyasztása dopamin és szerotonin, vagyis az "érezd jól magad" neurotranszmitterek felszabadulásához vezet. Tehát, ha abbahagyjuk, a test más forrásokra, például cukorra vágyhat. Nem szabad azonban engednünk a mértéktelen vágyaknak, szabjunk határt az édesség majszolásnak.

Az alkoholra nehéz lesz nemet mondani a megszokott baráti összejöveteleken, de a határozottságunkkal és döntésünk okának ismertetésével azok az emberek, akik szeretnek minket, meg fogják érteni, el fogják fogadni, sőt, segíthetnek is minket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.