arcpakolás szépségápolás ehető ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt van az ősz és  a hideg idővel együtt a nap sugarainak símogató, tápláló hatásától is el kell búcsúznunk egy időre. Ahhoz, hogy a szürke, D-vitamin-szegény időszakban is megtarthassuk bőrünk üdeségét és vitalitását, hoztunk néhány szuper hatásos őszi arcpakolást, ami amellett, hogy látványos eredményt ad, még isteni finom is.

Ehető arcpakolások? Miért ne? Kössük össze a kellemest a hasznossal. Ne csak belsőleg, hanem külsőleg is töltsük használjuk a finom őszi ételeket, ízeket.

Almás, zabos arcelixír

Ehhez az isteni finom arcpakoláshoz almára, zablisztre, egy kevés zöldteára vagy vízre lesz szükséged.

Vegyél egy közepes méretű almát, hámozd meg és reszeld le. Adj hozzá egy evőkanál zablisztet és annyi zöldteát vagy vizet, amennyivel egy jól kenhető, de sűrű masszát kapsz. Kézzel vagy finom ecsettel közepes rétegben vidd fel az arcodra és hagyd hatni harminc percig.

Ha ezt a pakolást rendszeresen használod, szuper hidratált és nedvességel teli lesz a bőröd.

Ezzel a pakolással szuper hidratált és nedvességel teli lesz a bőröd Forrás: Shutterstock

Mézes-korpás hidratáló

Ez a szuperkombó hihetetlenül hidratálja és üdévé varázsolja a bőrödet. Nem kell hozzá más, mint egy kis zabkorpa, méz és kókuszolaj.

Negyed csésze zabkorpát keverj össze 1 evőkanál mézzel és két evőkanál kókuszolajjal. Az így kapott masszát jól keverd el, amíg egyneművé válik. Tisztísd meg hideg vízzel az arcod, vidd fel finom rétegben a masszát és hagyd hatni 15 percig.

Feszesítés citrommal és joghurttal

A citromos-joghurtos pakolás nemcsak feszesít, de halványítja a foltokat és hegeket is az arcunkon. 2 evőkanál joghurtot keverjünk össze 1 evőkanálnyi friss citrom levével, majd 20 percre vigyük fel az arcunkra, nyakunkra, dekoltázsunkra, sőt, még a kezünket és lábfejünket is bekenhetjük vele.

A citromos-joghurtos pakolás nemcsak feszesít, de halványítja a foltokat és hegeket is az arcunkon Forrás: Shutterstock

Tápláló répás pakolás

2 lereszelt sárgarépához adjunk hozzá egy evőkanál zablisztet és 1 tojássárgáját, alaposan keverjük össze és vigyük fel az arcunkra. Minden bőrtípusnál alkalmazhatjuk, üde és táplált lesz tőle a bőrünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.