A mai napig rajong feleségéért a meteorológus, a pár 50 évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással. Noha a fiatal lány akkoriban rá sem hederített Németh Lajosra, a férfi mégis elérte, hogy beleszeressen.

Az egyetemen ismerkedett meg feleségével a meteorológus még 1970-ben. Csakhogy a nőért rengeteg férfi bolondult, így nem volt könnyű dolga Lajosnak, mégis sikerült meghódítania.

Németh Lajos felesége anno nagyon népszerű volt az egyetemen.Fotó: Talán Csaba

„Mind a ketten matematika–fizika szakra jártunk, és emlékszem, amikor a kollégiumban először szembejött velem az a szőke, csábító tekintetű lány, a többi csajjal ellentétben rám se hederített. A lépcsőfordulóban volt egy szekrény, oda tették be a bejövő leveleinket. Ági fakkja mindig tele volt, szinte csak fiúk írtak neki, és ez engem zavart. Meg akartam hódítani, és végül elértem, hogy igent mondjon egy randira. A mai napig emlékszem annak a sétának minden pillanatára! A Rákóczi úti kollégiumból a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon át lementünk a Duna-partra csillagokat nézni" – mesélte a Blikknek.

Négy évvel később össze is házasodtak, a kapcsolatuk azóta megingathatatlan. Persze náluk is előfordulnak kisebb-nagyobb viták, többnyire az időjárás miatt. Megesett ugyanis, hogy felesége tanácsot kért tőle, hogyan öltöztesse fel a gyereket. Csakhogy Lajos tippje nem mindig jött be.