Furcsa hatszögletű alakzatot fedeztek fel véletlenül a Google Maps segítségével

Forrás: Instagram/vanesssahammond -
haditengerész alakzat Google Maps
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vanessa Hammond különös dologra lett figyelmes, amikor nyaralókat nézegetett a tengerparton a Google Maps segítségével. A nő egy rejtélyes hatszög-mintára bukkant.

Az anyuka nem akart hinni a szemének, amikor egy teljesen szabályos hatszög-mintát fedezett fel a Google Mapsen, amikor tengerparti nyaralókat nézegetett Queensland környékén.

Ezt meg is osztotta az Intsagramján, kérve, valaki adjon a furcsa jelenségre egy magyarázatot. A követői szerint talán a régi időkből maradhatott fent, mások szerint a gabonakörökhöz lehet köze. Valaki viszont úgy gondolta, ezek kommunikációs tornyokat jelölnek.

Egy anyuka furcsa hatszögletű alakzatot fedezett fel véletlenül a Google Maps segítségével Forrás: Instagram/vanesssahammond

Vanessa ezután nyomozni kezdett, és kiderült, hogy a terület a Exmouth-ban található haditengerészeti bázis része, és Tower Zero-nak hívják, amely a déli féltekén az egyik legnagyobb ilyen típusú torony.

Egyik követője is megerősítette, hogy járt ott, ez egy a régi amerikai táborhely a háború idejéről, amihez egy miniváros is tartozik, medencével és tekepályával.

Az állomás célja az volt, hogy rádiójeleket közvetítsen az Egyesült Államok Haditengerészetének, valamint az Ausztrál Királyi Haditengerészet hajóinak és tengeralattjáróinak – írta a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.