Segíts a májadnak: négy étel, amivel megtisztíthatod a szervezeted az ünnepek után

karácsony máj túlevés ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az elmúlt napokban te is rengeteget ettél és ittál, itt az ideje, hogy valami jót tegyél a májaddal.

A karácsony sokaknál a töménytelen mennyiségű finomságokról szól. A legtöbb ember ezekben a napokban nem foglalkozik a mértéktartással és az egészséges életmóddal, azonban jobb, ha tudod: a túlevés és túlivás nagyon megterheli a szervezetet.

Ha túltoltad az elmúlt három napban a szénhidrát bevitelt, itt az ideje, hogy kitisztítsd a szervezeted. Mutatjuk, hogyan!

Articsóka

Az articsóka serkenti a májsejtek regenerálódását, fokozza az epetermelődést, ezáltal segít a méreganyagok lebontásában.

Bazsalikom

A bazsalikom serkenti az emésztést és a szervezet méregtelenítő funkcióit, emellett javítja a vese működését. Ha ez nem lenne elég, remek baktériumölő, így ajánlatos akár fűszerként, akár teaként fogyasztani.

Forrás: Shutterstock

Brokkoli

A brokkoliban az a legjobb, hogy alacsony a kalóriatartalma. Emellett tele van flavonoidokkal, karotinoidokkal, amelyek segítik a májat a káros anyagok semlegesítésében.

Mandula

A mandula amellett, hogy tökéletes E-vitamin forrás, magas a kalcium, magnézium és rosttartalma is. A benne található fehérjék segítenek szinten tartani a vércukrot, és serkentik a méreganyagok távozását.

Forrás: Shutterstock

Forrás: player.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.