Kiderült, mennyi baktériumot tartalmaz a fogkefénk - Videó

fogorvos videó fogkefe Suhail Mohiuddin baktérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy TikTokon rendkívül aktív fogorvos, Dr. M,. hivatalos nevén Suhail Mohiuddin egy videóban mesélt arról, hogy mennyi kosz és baktérium található a fogkeféken, amelyektől egy fogmosás utáni öblítéssel nem lehet megszabadulni.

Dr. M egy TikTokra feltöltött videóban meséli el, hogy mennyi kórokozót és szennyeződés található meg a fogkeféken, amelyek attól nem tűnnek el, hogy fogmosás után kicsit vízzel átmossuk a kefét.

A videóban a fogorvos elmagyarázza, hogyan érdemes tisztítani a fogkeféket annak érdekében, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól és egészségesek maradjunk.

Dr. M szerint

minden nap meg kell mosni a fogkefét szappannal és meleg vízzel, hetente egyszer pedig érdemes lefertőtleníteni egy teáskanál, 3 százalékos hidrogén-peroxiddal, amit egy pohár vízbe öntünk, majd ebben hagyjuk egy éjszakára a fogkefénket.

@dr.m_

Did you know your toothbrush harbors a ton of germs!! This is how to clean it and keep you healthy! #healthtips#dentist#coronavirus

♬ Like That - Doja Cat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.