Így védd magad a striáktól! - Otthon elkészíthető olajok, krémek

Forrás: Shutterstock -
krém otthon olaj stria kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A stirák a nők nagy ellenségei. A hirtelen hízás-fogyás, növekedés és a terhesség mind-mind nyomot hagy a bőrön. A kérdés csak, mennyire. Összegyűjtöttünk néhány hatásos, otthon elkészíthető krémet, olajat, amikkel megelőzheted a striák kialakulását, illetve kezelheted azokat.

A stria kialakulhat gyors növekedéstől, hirtelen hízástól, fogyástól, izomtömeg növekedéstől és a terhesség alatt is. A striák vagy tigriscsíkok a feszülés irányára merőleges csíkok, amik a bőr kötőszöveti részsében alakulnak. A bőr alatt található , a feszességet szolgáló kövőtszöveti rostok hirtelen megnyúlása következtében elszakadnak. A rossz hír az, hogy ami egyszer már kialakult, nem tüntethető el még csodaszerekkel sem, maximum halványítani lehet azokat. Mindenkinél másképp jelentkeznek ezek a szakadások: van, aki lila vagy rózsaszín csíkokat kap, de olyan is van, akinek a bőrszínénél világosabb csíkok keletkeznek a bőrén. A lilás , mélyvörös csíkok később elhalványulnak.

A stria kialakulhat gyors növekedéstől, hirtelen hízástól, fogyástól, izomtömeg növekedéstől és a terhesség alatt is Forrás: Shutterstock

Nézzük, hogyan előzhetjük meg őket.

Léteznek olyan házilag elkészíthető természetes olajok, krémek, amikkel meggátolhatjuk vagy lecsökkenthetjük a striákat.

Fontos, hogy az olajokat vagy krémeket ne akkor kezdjük el használni, amikor kialakulnak, hanem már a diéta, edzés vagy terhesség elején kezdjük el kenni magunkat a prevenció érdekében.

Csodaolaj striák ellen:

Hozzávalók: 1 evőkanál jojoba olaj, 1 evőkanál avokádó olaj, 1 evőkanál mandulaolaj, 2-3 csepp fahéj illóolaj

Ennek a csodaszernek az elkészítése nagyon egyszer: keverjük össze az olajakat, majd a végén adjuk hozzá az illóolajat és óvatosan rázogassuk össze. Azonnal használható is a kence, amit zárható üvegben tárolva többször is alkalmazhatunk.

Jojoba-, avokádó- és mandulaolaj keverékéből készült csodaszerrel velvehetjük a harcot a striák elnen Forrás: Shutterstock

Kakóvajas krém:

Hozzávalók: fél bögre kakaóvaj, 1 evőkanál búzacsíra olaj, 2 teáskanál méhviasz, 1 evőkanál sárgabarackmag olaj, 1 evőkanál E-vitamin olaj

Keverjük össze a hozzávalókat és addig melegítsük közepes lángon, amíg a méhviasz el nem olvad. Ha picit kihűlt, tegyük zárható tégelybe és hűtőben tároljuk. Naponta 2-3 alkalommal, fürdés után finoman masszírozzuk be a rizikós területekbe.

Őrölt kávés massza

Hozzávalók: frissel őrölt kávé, víz

A kávét keverjük össze annyi vízzel, hogy egy kenhető, nem folyós pasztát kapjunk. 3-5 percig masszírozzuk körkörösen a bőrünkbe, majd meleg vízzel öblítsük le. A még erősebb hatás érdekében a végén a törököző száraz bőrünket masszírozzuk be egy kis olívaolajjal.

Az őrölt kávés masszát 3-5 percig masszírozzuk körkörösen a bőrünkbe Forrás: Shutterstock

Aloe vera gél

Hozzávalók: friss aloe vera gél leveléből kinyert zselé

Ez a megoldás roppant egyszerű, ám annál hatásosabb. Vágj le egy szép méretes aloe levelet és vágd ketté. Óvatosan kapard ki a zselét a belsejéből, majd keverd össze, hogy egy finom massza váljon belőle. Ezt a friss, természetes gél pedig vidd fel a kezelni kívánt területekre. Hagyd hatni egy órát, majd meleg vízzel finoman masszírozva öblítsd le a bőrödről.

Fontos! Semmilyen fent említett kence nem lesz hatásos, ha mellette nem tartjuk be az alapvető szabályokat. Együnk változatosan, egészségesen, igyunk megfelelő mennyiségű vizet és mozogjunk hetente többször.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.