Járai Máté és felesége, Kíra életét megnehezítették a színész szüleit, akik alkoholizmusukkal állandó feladatot görgettek a fiatalok elé. Ma már idősek, de a mai napig hatalmas kihívás jelent a mentálisan leépült szülők ápolása.

A Jászai Mari-díjas színész, Járai Máté gyerekkora nem volt felhőtlen szülei alkoholizmusa miatt. Nyomasztó családi légkörben nevelkedett, ami a mai napig hatással van rá.

"A szüleimben nem volt kötelességtudat. Legtöbbször nem is dolgoztak, az őseik hagyatékát élték fel, és tették pénzzé az értékes festményeket, drága ékszereket és ezüsttárgyakat. Hosszú éveken át csak a mának és a bulizásnak éltek, és arra nem is gondoltak, hogy gyerekként én hogyan élem meg velük az életet. (...) Önpusztító emberek, akiknek ez a sorsuk, ez a karmájuk" - mondta a Story magazinnak a színész.

Máté felnőtt életét is gondokkal, terhekkel pakolták tele szüleik, akik ma már mentálisan teljesen leépültek és rendszeres ápolásra szorulnak. Mátéban felesége, Kíra tartja a lelket, aki nélkül nem tudna erős maradni.

"Mátéval együtt az alkoholista szüleit is megkaptam. (...) Mostanra mentálisan leépültek, nekünk kell gondoskodnunk róluk. (....) Csak azért csinálom, mert szeretem Mátét, az ő terheit próbálom csökkenteni" - magyarázta Máté felesége.