Ezeket a hibákat szinte minden nő elköveti szőrtelenítés közben

Forrás: Shutterstock -
szőrtelenítés szépségápolás borotva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nemrégiben 2000 nővel végzett kutatásból kiderült, hogy a nők 76% -a az arcbőrét helyezi előtérbe - gyakran több órát töltenek azzal, hogy ápolják -, míg kevesebb, mint öt percet fordítanak testük többi részére.

Sőt, a legöbb nő vagyonokat költ drága arckrémekre, míg csak 7%-uk költi ugyanezt az összeget lábai kényeztetésére. Dr. Ewoma Ukeleghe szerint ez nem tesz jót a bőrünknek, ráadásul nagyon sok a tévhit és a legtöbb nő még mindig nincs tisztában a szőrtelenítés alapszabályaival - írja a The Sun.

5 leggyakoribb hiba, melyet szinte minden nő elkövet szőrtelenítés során Forrás: Shutterstock

A leggyakoribb hibák, melyeket lábunk borotválása közben gyakran elkövetünk:

1. Ritkán cseréjük a borotvapengét

2. Nem értjük a borotválkozás hámlasztó hatását

3. Elhisszük a mítoszokat, hogy a borotválkozás után a szőr vastagabban és gyorsabban nő vissza

4. Nem használunk borotvahabot.

5. Nem szőrtelenítünk elég gyakran, mert attól félünk, hogy nem tesz jót a bőrnek

A legmegdöbbentőbb, hogy a legtöbb nő alig cseréli a pengéket, ráadásul egyáltalán nem használ borotválkozás előtti és utáni termékeket, ami megviseli a bőrt. Úgy tűnik, a nők inkább kipróbálnak különböző arcápoló termékeket, de a borotvára sajnálják a pénzt.

Pedig egyszerűsége miatt a borotválkozás az egyik legnépszerűbb szőrtelenítési módszer. Egyetlen hátránya, hogy borotválkozás után keletkezhetnek piros foltok, apró duzzanatok, pedig a sima bőr lenne a cél. Szerencsére különböző házi praktikákkal ezekkel is felvehetjük a harcot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.