szüzesség Bódi Margó hagyomány roma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bódi Guszti és Margó 23 éves unokája, Gusztika már nagyon szeretne megházasodni, de csakis érintetlen lányt venne feleségül.

Bódi Gusztinak és Margónak öt unokája van, ám a legtöbbjük már nem követi a roma hagyományokat. A lányok ahelyett, hogy 16-17 évesen férjhez mennének, inkább tanulni és dolgozni szeretnének. Egyedül a 23 éves Gusztika adná nősülésre a fejét, de nem akármilyen lányt venne el.

Bódi Margó unokája csakis érintetlen lányt venne el. Forrás: Peller Mariann

„Nálunk, lovári romáknál tradíció, hogy a lányok már korán, 16-17 éves korukban férjhez mennek. Evelin (16 éves) azonban ebből nem kér. Tanulni akar, iskola után pedig stewardess szeretne lenni. Ő már nem érti a hagyományainkat, mint ahogy Csabika (19 éves) és Rómeó (12 éves) sem. Egyedül Gusztika (23 éves) az, aki már házasodna, csak a hozzá illő lányt nem találja.

Elengedhetetlen számára, hogy a jövendőbelije érintetlen, mégis érett legyen. Tizennyolc alatti ezért szóba sem jöhet, de ennyi idősen már a legtöbb közülünk való lány elkelt"

- mesélte Bódi Margó a Story Magazinnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.