A pszichológus szerint Tóth Andinak terápiára lenne szüksége

pszichológus terápia segítség Tóth Andi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feltűnőek az utóbbi időben az énekesnő egyre durvább megnyilvánulása. Egy pszichológus szerint Tóth Andinak jó tenne egy terápia, ám előbb ehhez az kell, hogy belássa, valami nincs rendben.

Tóth Andi újabban közösségi oldalán szokott kifakadni meglehetősen durva módon. A Tóth Gabival való botránya után nem rég egy rajongójával kezdett agresszív vitába. Már ismerősei is aggódnak érte, mert nem fogadja meg senki tanácsát.

A Bors egy pszichológust kérdezett meg arról, hogyan látja a fiatal lányt.
„Alapvetően minden emberre komoly pszichés terhet ró ez az egy éve húzódó járványhelyzet. A bizonytalanság, a szabályok, korlátozások, a félelem akár egészségügyileg, akár anyagilag.

Ezek összessége észrevétlenül gyűlik, és feszültséggé alakul, s ez tud agresszióhoz vezetni. Picit olyanná válik az ember, mint egy kukta: nem tudja kiereszti a gőzt, így nem csökken a belső feszültség, minek hatására szabadjára kerül az agresszió.

A káromkodás nem más, mint verbális agresszió, aminek a hátterében az áll, hogy valaki nem tudja szabályozni magát" – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

A szakértő szerint Tóth Andinak jót tenne egy terápia. Forrás: Tóth Andi/Instagram

A szakértő hozzátette, a helyzetet tetézheti, ha valaki elkapja a koronavírust, mivel az fokozz a félelmet, a belső bizonytalanságot, és még inkább előhozhatja az agressziót.
Az pedig tudjuk, hogy Andi sem úszta meg a járványt, nem rég bejelentette, hogy pozitív lett a tesztje.
A pszichológus szerint mindenképp az énekesnőnek kell belátnia, hogy valami nem stimmel, így lehetne csak változást elérni.

„Addig nem lehet mit tenni, amíg valaki tagad, és nem ismeri be magának a viselkedését. Azt, hogy ingerült, hogy türelmetlen, hogy nem vallja be magának, hogy másképpen működik, mint korábban. Ebben a barátok nagy segítségére lehetnek az embernek és tükröt mutathatnak. Ha eljut a belátásig, azután érdemes szakemberhez fordulni és megkezdeni egy terápiát" – mondta a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.