Döbbenet: kitörlődnek az emlékei ennek a nőnek, ha túl boldog

betegség roham memória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21 éves fiatal nő egy igen ritka betegségben szenved. Emiatt naponta többször rohamai vannak, ha nagy öröm éri, ezután pedig gyakran törlődik a memóriája.

Egészen furcsa betegséggel él együtt a 21 éves Megan Jackson. Funkcionális neurológiai rendellenességet (FND) állapítottak meg nála öt éve. Ez pedig azzal jár, hogy ha túl boldog vagy jól érzi magát, rohamok jönnek rá, ezután pedig elveszíti az emlékeit.
Ez azonban cseppet sem olyan mókás, mint Az 50 első randi című filmben.

„Nagyon lehangoló, hiszen minden egyes nap vannak rohamaim. Csak nevetnem kell, és máris jön egy. Ez az életem minden területére kihat" – magyarázta Megan, majd hozzátette nem is a rohamok, hanem a memóriavesztés a legrosszabb.

@meg.jacks

Fnd & tics #fnd#functionalneurologicaldisorder#fndawareness#functionalneurologicaldisorders#hiddendisabilities #femme #lesbiansoftiktok

♬ original sound - meg jackson

A lánynak sokszor a hétköznapi életben is bosszúságot okot a memóriavesztés.
„A legbizarrabb, hogy elfelejtem, hogy szeretek bizonyos ételeket. Veszek valamit, aztán a következő nap nem értem, hogy miért vettem meg, szeretem én ezt?" – folytatta Megan, aki betegsége miatt dolgozni sem tud.

A lány TikTokon sok mindent megoszt az állapotáról, ahogy azt is megmutatta, milyen amikor rohama van. Megan a közösségi média segítségével szeretne pénzt gyűjteni egy terápiára, amely segíthetne neki.
Barátnője, Tara addig is mindent lejegyez neki egy naplóba, ha esetleg elfelejtené – írta a Daily Mail.

@meg.jacks

Trigger warning seizure⚠️ #fnd#functionalneurologicaldisorder#seizure#seizureawareness#lesbiansoftiktok#hiddendisabilities

♬ Skinny Love - Birdy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.