Tanfolyamra jár Sáfrány Emese, hogy alaposan felkészüljön a szülésre. Ám párja sem marad ki belőle, ugyanis ő is bent lesz a szülőszobán.

Sáfrány Emese komolyan készül a szülésre, ugyanis nem szeretne túl sok váratlan helyzettel szembesülni.

„Olyan típus vagyok, hogy ha ismeretlen terepre érkezem, egyfajta bizonytalanság kerít hatalmába, ezért szeretem körbejárni a témát. Nagyon sok emberrel beszélgettem, és mélyen beleástam magam a várandósság folyamatába, a szülésbe és az azt követő időszakba, rengeteg kérdés merült fel bennem. Ezért volt szükségem egy olyan szakemberre, aki mindent megválaszol nekem. A babavárásban talán a szülés a legfontosabb, amire fel kell készülni, hiszen számos váratlan dolog történhet közben" – mesélte Emese a Borsnak.

Sáfrány Emese már nagyon készül a szülésre.Forrás: Sáfrány Emese/Instagram

A sztár előre megtanulja a helyes légzés- és nyomástechnikát, hogy az egész szülése elviselhetőbb legyen. Ám párja is a részese akar lenni az élménynek, ő is bent lesz vele, így a tanfolyamból se marad ki.

„Apás szülést tervezünk, ezért majd Ádám is bekapcsolódik, és felkészítik, miképp tud majd nekem segíteni, lelkileg vagy a testi fájdalmakban. Azt pontosan tudjuk, hogy életünk talán egyik legnagyobb élménye lesz, de fontos, hogy ne érje őt sem meglepetés. Szeretném a tőlem telhetőt megtenni, hogy minden jó legyen. Természetes úton szeretném világra hozni a gyermekemet, de bármi közbeszólhat" – mesélte a kismama, akit arra is felkészítenek, mi vár rá, ha megérkezik a baba.

„Azt is megmutatják, hogyan kell egy babához érni, hogyan kell szoptatni, és minden mást, ami eddig számomra ismeretlen volt. A kötelező vizsgálatok alkalmával és a védőnőnél minden kismama kap tanácsokat, amikkel segítik a leendő anyukákat, de az nem ugyanaz, mint ahogy itt részletesen körbe tudjuk járni minden egyes momentumát."