Rémisztő egérinvázió, a lakásokat is ellepték a rágcsálók - Videó

egér rágcsáló Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes, amit a farmerek élnek át Ausztráliában, a környéket ugyanis szó szerint ellepték az egerek. A rágcsálók már a lakásokba is befészkelték magukat. Többen kórházba kerültek miattuk.

Ausztrália Új-Dél-Wales tartományában rémisztő felvételeket rögzítettek, ugyanis egerek lepték el a területet a hosszú aszály utáni nyári esőzések miatt. Rágcsálók milliói özönlenek az utcán, a tanyákon akár egy horrorfilmben.

Az apró állatok a lakásokba is bejutottak, emiatt pedig többen kórházba kerültek. A helyeik egérpestistől rettegnek, ezek a rágcsálók ugyanis számos betegséget képesek terjeszteni, és a vízgyűjtőkből több száz, akár félmillió egértetemet is kihalásznak naponta.

„Tele volt egértetemmel a vízgyűjtőm, pedig nemrég takarítottam ki, de így is tele az egész egérszőrrel" – mondta egy farmer.

Az állatorvosok arra is figyelmeztetnek, hogy fokozottan ügyeljenek a háziállatokra, mert általuk emberről állatra is átterjedhetnek az egerek által terjesztett betegségek – írta a 7News.
Két éve ugyanis ugyanez volt a helyzet, akkor egy leptospirosis nevű betegséget terjesztettek a rágcsálók, ami súlyos veseelégtelenséget és akár halált is okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.