Nem csak itthon, de nemzetközi körökben is híres pornórendező, valamint producer Kovács "Kovi" Istvánról az elmúlt években szinte semmit sem lehetett tudni. Most azonban megtörte a csendet.

Kovi 1994-ben rendezte a legelső erotikus filmjét, amit sorra követett a többi. Számtalan díjat és elismerést kapott a felnőtt filmes szakmán belül, több magyar pornószínésznő és színész is neki köszönhette sikereit. A Blikknek most elárulta, bár büszke múltjára, ma már teljesen másként él és nem térne vissza a pornóiparba.

"Körülbelül hét-nyolc éve abbahagytam a forgatást és teljesen máshogyan élek. Lezártam az életemnek azt a nagyon-nagyon szép szakaszát, ami már a múlt. Nagyon sokat köszönhetek neki, egy másodpercig sem tagadnám meg, de nem is tudnám, mert azóta is mindenki felismer az utcán. 

Az egykori pornópápa, KoviFotó: Hirling Bálint/Origo

Büszke vagyok arra, amit csináltam. Abban a műfajban a mai napig elismert vagyok, mert jól csináltam, ezt nem tagadom, de lezártam! Hiába hagytam abba közel 8 éve, még most sem telik el olyan hét, hogy ne kapnék e-maileket régi üzlettársaktól és megrendelőktől, hogy nincs-e kedvem folytatni. Legutóbb például pénteken kaptam egy olyan levelet, hogy jön Magyarországra egy olasz producer és szeretne velem találkozni, azért, hogy forgassunk újra együtt. Azt válaszoltam, hogy szívesen találkoznék vele egy kávéra, ha lehetne valahol kávézni, de egyébként nincs értelme, mert úgysem fogok újból forgatni.

Tehát ezért tűntem el, mert ez a műfaj már nem része az életemnek. Természetesen még a vírus előtti időkben, ha rendeztek közönségtalálkozót, akkor oda azért elmentem, de most ilyenek sincsenek már. A mostani életem teljesen más, életmódot váltottam, lefogytam 97 kilót, és azzal foglalkozom, hogy a hozzám hasonló, túlsúlyos embereknek segítek lefogyni. Amolyan életmód tanácsadó lettem, de ezt a szót nem szeretem használni, hiszen ehhez nyilván végzettség kellene, én pedig csak a saját példámból kiindulva tudom segíteni a sorstársaimat. Nekem valahogy sokkal jobban megnyílnak az emberek és jó érzés azzal szembesülni, hogy megbíznak bennem, én pedig reményt adhatok - mondta Kovi, aki 207 kilósan döntött úgy, ideje változtatnia.

Kovi, pár éve és mostForrás: Origo

Alig kaptam levegőt, izzadtam és nem éreztem jól magamat a saját bőrömben. Rengeteg fogyókúrát kipróbáltam, de hosszútávon egyik sem működött, emiatt kifejezetten szkeptikus voltam már minden újdonsággal szemben. Végül úgy döntöttem, belevágok, mert nagyon nem éreztem magamat jól fizikálisan. Kezdődő cukorbetegségem is lett és minden olyan egészségügyi dolog jelentkezett, ami az elhízással járt. Három és fél évig tartott, mire leadtam ezt a 97 kilót, de még szeretnék további 10 kilótól megszabadulni.