Hatalmas lehetőséget kapott Kovács Kokó István: ő lesz a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség főtitkára, de ezért Svájcba kell költöznie családjával.

Kovács Kokó Istvánt többször is felkérték a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség főtitkári pozíciójára, és többször is nemet mondott. Decemberben, januárban és februárban is felkérték, de az első két alkalommal visszautsította a lehetőséget. 

Kovács Kokó IstvánFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Végül annyira közeledtek az álláspontjaink, sőt, olyan is akadt, amire azt mondta, hogy igen, ez jó meglátás, hogy végül február közepén beadtam a pályázatomat. A két befutó pályázat közül végül engem választottak 15/3 arányban" - mondta a Sláger FM-n Kokó. Ez azonban azzal jár, hogy Svájcba kell költöznie családjával.

"Svájcba költözünk a hároméves gyerekünkkel, ahol leginkább magunkra leszünk utalva. Hosszabb-rövidebb időre el kell búcsúznunk mindenkitől és ki kell alakítanunk az ottani életünk. Ugyanakkor nem tervezzük, hogy ott telepedünk le végleg. Bízunk benne, hogy – ha a légi közlekedés már olyan helyzetben lesz újra – haza tudunk jönni akár hétvégékre, akár egy hétre, ha a munka épp olyan fázisban lesz, hogy ez beleférjen. Most ott fogunk élni, ahol a munka van, de én Magyarországon születtem, itt is fogok meghalni. Nem számoljuk fel teljesen az itthoni életünk" - mondta.