Megható történettel búcsúzik Kárász Róbert Törőcsik Maritól - Fotó

Fotó: Polyák Attila/Origo -
Kárász Róbert búcsú fotó Törőcsik Mari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nemzet gyászolja a legendás színésznőt, Törőcsik Marit, aki hosszan tartó betegségben hunyt el.

Egy országot sokkolt ma a hír, hogy elhunyt a nemzet színésznője, Törőcsik Mari. Számos magyar híresség vett búcsút a közkedvelt színésznőtől, Vidnyánszky Attila nyílt levélben búcsúzott, míg Orbán Viktor közösségi oldalán tett ki egy közös fotót Törőcsik Marival.

Kárász Róbert Instagram oldalán osztott meg egy megható történetet a legendás színésznőről.

"Kedves Mari! Életem egyik legnagyobb öröme az volt, hogy megismerhettem Önt! Ahogy korábban fogalmazott: barátja lehettem és az a megtiszteltetés ért, hogy közösen hozhattunk létre egy olyan alapítványt, melynek sikere, ismertsége és népszerűsége Önnek volt köszönhető.
Kedves Mari! Emlékszik, hogy amikor 2012-ben felkértem Önt, hogy ajánljon fel egy plüssmackót, amelynek bevételét az elárverezése után a fogyatékossággal élőkre fordítjuk majd, hitetlenkedett, hogy ugyan már kinek kellene Törőcsik Mari mackója? És lám-lám akkor, abban az évben, a legelső jótékonysági maci árverésen - amikor 60 híresség mackója került kalapács alá, az Ön mackójáért fizettek a legtöbbet. Az aukciót megelőző maci kiállításon pedig, amelyet az akkori Design Terminálban tartottunk, oly sok újságíró jött el az Ön tiszteletére, hogy azt tetszett mondani nekem a vakuk villanásai közben, hogy ennyi kamera még a cannes-i díjátadásán sem volt.
Az volt az a pillanat, amikor felkértem Önt, hogy legyen az alapítója a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak, amellyel egyszer majd megnyitunk egy olyan kávézót, ahol fogyatékossággal élő embereknek adunk munkát.
"Nézze drágám! Én sohasem adtam eddig semmilyen civil szervezethez sem a nevem, de Ön olyan fantasztikus dolgot talált ki, hogy vállalom ezt a tisztséget." - ezt mondta nekem Mari 2012 márciusában.
2019-ben láttam Önt utoljára Velemben, az otthonában. Egymás mellett ültünk a kanapén. Gyengéden fogtam a kezét, szomjas volt. Kért egy pohár vizet, de már nehezére esett megtartani a poharat. Megfogtam azt, és egy szívószál segítségével néhány kortyot ivott a vízből.
Még akkor is volt annyi erő, szeretet, energia Önben, hogy ott, egy videóüzenetben tudassa a kávézónk dolgozóival, hogy Ön mennyire sajnálja azt, hogy nem találkozik velük. Már nem fog találkozni velük. Bármennyire is szeretné, már nincs ereje hozzá, hogy megigyák azt a bizonyos kávét.
Kedves, drága Mari! Remélem, hogy az élete itt a földön megnyugvással ért véget.
Az alapítványunk összes dolgozója nevében búcsúzunk Öntől drága Mari és nagyon szépen köszönünk mindent, amit értünk tett. Kárász Robi és a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány összes dolgozója

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.