Egy nemzet gyászolja a legendás színésznőt, Törőcsik Marit, aki hosszan tartó betegségben hunyt el.

Egy országot sokkolt ma a hír, hogy elhunyt a nemzet színésznője, Törőcsik Mari. Számos magyar híresség vett búcsút a közkedvelt színésznőtől, Vidnyánszky Attila nyílt levélben búcsúzott, míg Orbán Viktor közösségi oldalán tett ki egy közös fotót Törőcsik Marival. 

Kárász Róbert Instagram oldalán osztott meg egy megható történetet a legendás színésznőről.

"Kedves Mari! Életem egyik legnagyobb öröme az volt, hogy megismerhettem Önt! Ahogy korábban fogalmazott: barátja lehettem és az a megtiszteltetés ért, hogy közösen hozhattunk létre egy olyan alapítványt, melynek sikere, ismertsége és népszerűsége Önnek volt köszönhető.
Kedves Mari! Emlékszik, hogy amikor 2012-ben felkértem Önt, hogy ajánljon fel egy plüssmackót, amelynek bevételét az elárverezése után a fogyatékossággal élőkre fordítjuk majd, hitetlenkedett, hogy ugyan már kinek kellene Törőcsik Mari mackója? És lám-lám akkor, abban az évben, a legelső jótékonysági maci árverésen - amikor 60 híresség mackója került kalapács alá, az Ön mackójáért fizettek a legtöbbet. Az aukciót megelőző maci kiállításon pedig, amelyet az akkori Design Terminálban tartottunk, oly sok újságíró jött el az Ön tiszteletére, hogy azt tetszett mondani nekem a vakuk villanásai közben, hogy ennyi kamera még a cannes-i díjátadásán sem volt.
Az volt az a pillanat, amikor felkértem Önt, hogy legyen az alapítója a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak, amellyel egyszer majd megnyitunk egy olyan kávézót, ahol fogyatékossággal élő embereknek adunk munkát.
"Nézze drágám! Én sohasem adtam eddig semmilyen civil szervezethez sem a nevem, de Ön olyan fantasztikus dolgot talált ki, hogy vállalom ezt a tisztséget." - ezt mondta nekem Mari 2012 márciusában.
2019-ben láttam Önt utoljára Velemben, az otthonában. Egymás mellett ültünk a kanapén. Gyengéden fogtam a kezét, szomjas volt. Kért egy pohár vizet, de már nehezére esett megtartani a poharat. Megfogtam azt, és egy szívószál segítségével néhány kortyot ivott a vízből.
Még akkor is volt annyi erő, szeretet, energia Önben, hogy ott, egy videóüzenetben tudassa a kávézónk dolgozóival, hogy Ön mennyire sajnálja azt, hogy nem találkozik velük. Már nem fog találkozni velük. Bármennyire is szeretné, már nincs ereje hozzá, hogy megigyák azt a bizonyos kávét.
Kedves, drága Mari! Remélem, hogy az élete itt a földön megnyugvással ért véget.
Az alapítványunk összes dolgozója nevében búcsúzunk Öntől drága Mari és nagyon szépen köszönünk mindent, amit értünk tett. Kárász Robi és a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány összes dolgozója