Lagzi Lajcsi szerette volna az ifjú tehetség, Gányi Patriik útját egyengetni, ezért három évvel ezelőtt odaadott neki pár zenei alapot, hogy azokat 1-2 tévéfelvételnél használhassa. Azt viszont álmában nem gondolta volna, hogy Patrik a mai napig ezekkel jár majd fellépni.

Lajcsi kapcsolgatta a tévét, amikor is egy mulatós csatornára keveredett, ahol éppen fiatal pártfogoltja, Gányi Patrik játszotta "Édes kisfiam" slágerét (A dal eredetije: Ciro Dammicco: Le Rose Blu 1972). Lajcsit az háborította fel, hogy a fiatal zenész az ő trombitaszólóját, az ő zenei alapját használta fel a fellépéshez.  

Tényleg olyan, mintha a szívemből szakítottak volna ki egy darabot, hiszen akkor fújtam fel egy stúdióban ezt a dalt, amikor a fiam született"

- mesélte a Borsnak Lajcsi, aki azt is elismerte, hogy annak idején ő adta oda a zenei alapokat Patriknak, hogy ezzel segítse a fiatal tehetség karrierjét. Kiderült azonban, hogy Patrik azóta ezeket a zenei alapokat használja különböző rendezvényeken és zenei csatornákon.

Most már úgy gondolom, hogy pofa kell hozzá, hogy évek óta nem készít sajátot, hanem az enyémmel jár fellépni. Ráadásul csak arra kapott engedélyt, hogy egy-két televíziós felvételnél használhatja..."

- mondta Lajcsi, aki azóta több YouTube felvételt is letiltatott a szerzői jogok megsértése miatt.

Galambos Lagzi Lajcsi LajosFotó: Csudai Sándor - Origo

A Borsnak Gányi Patrikot is sikerült elérnie, aki azzal védekezett, hogy nem lopta el ezeket a zenei alapokat, nem érti, mi rosszat tett, hisz Lajcsi adta a kezébe a pendrive-ot annak idején.

Nem értem, mi történt, miért haragudott meg rám. Én úgy szeretem őt, mintha a második apám lenne, nélküle nem tudtam volna elkezdeni ezt a pályát, nagyon sokat segített nekem. Jó, lehet, hogy már kellett volna saját alapokat készítenem" – ismerte be Patrik, aki nem akart visszaélni példaképe jóindulatával és megígérte, hogy hamarosan felveszi a saját zenei alapjait.