Így nagyobb az esélye, hogy elkapod a koronavírust!

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
megelőzés egészség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma már a maszkviselés és a kézfertőtlenítés kötelező velejárója lett a mindennapjainknak, és muszáj megtennünk, ha nem akarunk megfertőződni a koronavírussal. Ám nem árt, ha ezeken kívül is betartasz néhány apró szabályt.

Lassan kezdik feloldani a korlátozásokat, ám ettől még nagyon óvatosnak kell lennünk, és mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük, hogy megfertőződjünk a koronavírussal. Íme néhány dolog, amivel nagyobb esélyt adsz annak, hogy elkapd.

Nyilvános kézszárító használta
Néha elkerülhetetlen a nyilvános mosódók használta, ahol egyértelműen nagy lehet a fertőzésveszély. Különösen a kézszárítók miatt, hiszen az adott légtérben lévő levegőt szívják be és fújják ki, így esetlegesen a vírusokat is. Ezért jobb, ha ezt hanyagolod.

A fotó illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fölöslegesen megfogsz tárgyakat
Természetesen nem tudod elkerülni mindig, hogy hozzáérj egy kilincshez vagy egy kapaszkodóhoz a buszon. De ha lehetséges, minél kevesebb tárgyat érints meg nyilvános helyen. Ha pedig muszáj, utána azonnal fertőtlenítsd a kezed!

Elkapkodod a kézmosást
Igenis számít, hogy mennyi ideig mossuk a kezeinket, nem elég egy gyors öblítés! Minimum 20 másodpercig szappanozd a kezeidet, jó alaposan, minden területre térj ki.

Rosszul táplálkozol
Ha eddig nem tudtad magad rávenni az egészséges táplálkozásra, most végképp eljött az ideje. Hiszen így erősítheted az immunrendszered, ez pedig hidd el, nagyon sokat számít a pandémia alatt – írta a SuliLife.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.