Harminc másodpercen múlt az élete: brutális repülőgép-katasztrófát élt túl a katona

repülőgép katasztrófa brutális katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fél percen múlott annak az elit kommandósnak az élete, aki csodával határos módon túlélt egy repülőgép-katasztrófát.

Jamie Hull az angol elitkommandó, az SAS egykori katonája mindössze 40 tanórával a háta mögött életében először repült egyedül, egy kis Liberty XL2 gépen, mikor bekövetkezett a tragédia. A repülőgép motorja kigyulladt, és amikor észrevette a lángokat, azok már a pilótafülkét nyaldosták.

"Csak azt mondogattam magamnak, hogy nem fogok itt megdögleni, és repülnöm kell tovább"

-emlékezett vissza Jamie.

A férfi a lángoló repülővel 300 méteres magasságból fokozatosan ereszkedett, és amikor a gép 60 km/h-val repült, kimászott a fülkéből a szárnyra, és 4,5 méter magasságból leugrott a gépről.

Ösztönből döntöttem, mint a csatatéren. Két út volt előttem, vagy élve elégek, vagy ugrom és talán túlélem. Kinyitottam a fülke ajtaját, letéptem a fülhallgatót, kimásztam a bal szárnyra, és leugrottam a hátsó részéről. A döntésemben az is közrejátszott, hogy már éreztem a húsom égett szagát

-mesélte a férfi, akinek teste 63%-a megégett.

Hull 2007-es balesete után még két évig feküdt kórházban, ahol mindent megtettek annak érdekében, hogy újra talpra álljon. 62 helyreállító beavatkozáson van túl, és még most, 45 évesen is kap lézeres kezeléseket. A történetét elmesélő önéletrajzi könyve, a Life On A Thread a napokban jelent meg -írja a Bors a The Sun cikke alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.