Grillezés haladóknak, hogy ne legyen unalmas a kerti sütögetés

Forrás: Shutterstock -
grillezés magazin gyümölcs grillezve grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idő egyelőre még távol áll az igazi nyáritól, szerencsére már alkalmas a kerti grillezéshez, bár remek grill ételeket speciális serpenyőben, akár a konyha nyugodt békéjében eddig is készíthetünk. Most olyan ételeket hoztunk, melyeket elsőre nem biztos, hogy a rácsra dobnál, pedig hidd el, nagyon finomak grillezve.

Grill-kisokos: ezekkel a pácokkal nem lőhetsz mellé

A grillezés társasági eseménnyé varázsol egy egyébként általában magányos tevékenységet, vagyis az ételkészítést. Ez ugyanis több annál. Alaposabb felkészültséget igényel, ám sokkal több élvezetet nyújt. Íme, néhány jó tanács, hogy a grillezés az a felszabadult, közösségi élmény legyen, ami után mindenki megnyalja a 10 ujját. Olvasd tovább!

A grillezett húsokon, sajtokon és hagyományos zöldségeken túl is vannak remek grillre való alapanyagok, melyekkel elkápráztathatod a családodat, barátaidat, vagy csupán magadat. Légy merész és próbáld ki őket!

Készíthetsz belőlük extrém köretet a grillhúsokhoz, desszertet, de magukban is megállják a helyüket.

Íme, azok az ételek, melyeket nem biztos, hogy elsőre a grillre dobnál!

Banán
A banán az a gyümölcs, amit egyre szélesebb körben használunk a konyhában – turmix, palacsinta... stb. A sült banánt is lehetséges, hogy már felfedezted, de olaj helyett sokkal felszabadítóbb, ha a grillen sütöd meg. Hámozd meg, vágd hosszában félbe, és már sülhet is.

Forrás: Shutterstock

Barack
Legyen szó akár sárgabarackról, akár őszibarackról, grillezésük kiváló ötlet. Minden esetben szabadítsd meg őket a héjuktól és a magjuktól, majd mehetnek is a rácsra. Édeskés, füstös ízvilágukkal remek köretként szolgálnak a húsokhoz, de önmagukban, kis mézzel megcsorgatva desszertként is megállják a helyüket.

Forrás: Shutterstock

Kenyér, kenyérféle
A grillételekhez előszeretettel választunk kenyérfélét, de mi a helyzet, ha nincs otthon friss pékárú? Semmi gond, a 2-3 napos kenyeret is bátran rádobhatod a grillre, akár némi fűszervajjal, fűszeres olíva olajjal meghintve.

Forrás: Shutterstock

Kagyló
Itthon kevésbé merünk kísérletezni a kagylós ételekkel, pedig megbízható forrásból egészen könnyen beszerezhető a gyorsfagyasztott tengeri páncélos. Nyisd fel a kagylót, szórj bele egy kis zöldhagymát, és a héjával lefelé tedd a grillre. Hamar elkészül és mennyei!

Forrás: Shutterstock

Fasírozott
Eddig csak bő olajban sütötted ki? Pedig a fasírt – legyen akár húsos, akár zöldséges -, kiválóan megtalálja helyét a grillételek között. formázz belőle lapos korongokat, hogy könnyebben átsüljön, és akár hamburger húsként is tálalhatod.

Forrás: Shutterstock

Avokádó
A töltött avokádó lesz a kedvenced, ha egyszer kipróbálod. Hámozd meg, vágd félbe, majd mehet is fejjel lefelé a grillre. Átfordítás után a mag helyére tehetsz fűszervajat, kecskesajtot, juhtúrót is, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény.

Forrás: Shutterstock

Dinnye
Meglepő lehet, de a dinnye is grillezhető, ráadásul feta sajttal igazi különlegesség. Vágj belőle ujjnyi vastag szeleteket és dobd a rácsra őket.

Forrás: Shutterstock

Alma
Az almából könnyedén készíthetsz gyerek-kedvenc grillezett desszertet. Nem kell meghámoznod, elég félbevágnod, és kivenned a magházát. Fejjel lefelé grillezd, majd átfordítva tegyél rá egy kis mézzel összekevert diót. Tálaláskor megbolondíthatod egy gombóc fagylalttal is.

Forrás: Shutterstock

Ananász
Mostanra már nem hiszem, hogy meglepődsz azon, hogy az ananász is kitűnő választás a grillre, de azt vajon gondolnád-e, hogy citromkarikával együtt sütve, ízbomba válik belőle. Édes-savanyú köretként tálalva mennyei például szárnyasokhoz.

Forrás: Shutterstock

Kókusz
A kókuszdiót, miután sikeresen félbevágtad – pontosabban félbe hasítottad, a fehér felével lefelé tedd egészen nyugodtan a grillre. Amikor a kókusz húsa aranybarnára sült, óvatosan kapard ki egy tálba és már fogyaszthatod is.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.